Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā otro gadu notiks konference "TechChill Baltics"

EasyGet.lv, 11.02.2013. 20:31

Tehnoloģijas un IT kļūst par aizvien labvēlīgāku vidi, kur attīstīties jaunai uzņēmējdarbībai un produktiem ar lielu potenciālu ne tikai Latvijas mērogā, bet arī starptautiskajā tirgū. Lai palīdzētu uzsākt biznesu jaunajiem startup uzņēmumiem, 12. februārī Rīgā notiks konference "TechChill Baltics", kurā piedalīsies nozares eksperti no visas pasaules un tiks vērtēti Baltijas labākie un investīcijām perspektīvākie startup uzņēmumi, informē FMS mārketinga vadītāja Inga Zaharāne-Opincāne.

"TechChill Baltics" līmeņa konference Rīgā norisinās otro gadu, un vienlaikus ar to tiek atzīmēts pirmais gads kopš IT biznesa inkubatora "TechHub Riga" izveides. Konferences platforma nodrošina iespēju veidot sadarbību starp pieredzējušiem nozares ekspertiem no Latvijas un ārvalstīm, dalīties ar zināšanām un noderīgiem kontaktiem, kā arī iepazīstināt iespējamos investorus ar potenciāliem pasaules līmeņa IT produktiem, ko var piedāvāt Baltija.

"Latvijas attīstībai ir vajadzīgas trīs būtiskas lietas: darba vietas, eksports un inovācijas. Startup ir ļoti perspektīvs modelis biznesa ideju īstenošanai. Latvijā jau šobrīd ir aktīva startup vide, ko varam redzēt pēc veiksmes stāstiem, pie kuriem var minēt Cherry Media, Mobilly, Infogr.am un citus jaunos IT projektus. Iespēja prezentēt jauno startup uzņēmumu produktus nozares ekspertiem ir ļoti nozīmīga jauno, uz eksportu orientēto IT uzņēmumu attīstībai un investīciju piesaistei, " saka Jānis Bergs, FMS grupas valdes priekšsēdētājs un "TechChill Baltics" jauno startup uzņēmumu žūrijas loceklis.

"TechChill Baltics" konferencē piedalīsies 18 speciālisti no visas pasaules, to skaitā tādi atzīti eksperti kā Andreass Ens (Andreas Ehn, Wrapp & ex Spotify), Bens Holmss ( Ben Holmes, Index Ventures), Roijs Vella (Roy Vella, PayPal), Džims Brikmans (Jim Brikman, LinkedIn) un daudzi citi. Latviju konferencē pārstāvēs FMS grupas valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs, ar veiksmes stāstiem dalīsies "TechHub Riga" priekšsēdētājs Andris Bērziņš, "Valmiermuižas alus" īpašnieks Aigars Ruņģis, spēļu izstrādātāja startup "MightyFingers" valdes priekšsēdētājs Guntis Šmaukstelis un citi. Konferences laikā notiks arī jauno Baltijas startup talantu un investīcijām interesantāko projektu novērtēšana. Plašāku informāciju par konferenci "TechChill Baltics" var iegūt mājas lapā http://tcbaltics.com/.

FMS ir viens no Latvijas lielākajiem IT programmu izstrādes uzņēmumiem gan privātajam biznesam, gan valsts sektoram. FMS konsolidētais neto apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieaudzis par 18% un veido 4 miljonus latu. Kā liecina uzņēmuma rādītāji, aizvien vairāk pieaug klientu pieprasījums tieši pēc individuāli izstrādātiem un piemērotiem IT risinājumiem. Tāpat pieaudzis projektu vadības, konsultāciju un klientu atbalsta pakalpojumu apjoms.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV