Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

IBM kļūst par datu apstrādes risinājumu līderi pasaulē

EasyGet.lv, 05.03.2013. 10:35

Februāra beigās Wikibon, viena no vadošajām tehnoloģiju konsultatīvajām organizācijām, publicētajā pētījumā Big Data Vendor Revenue and Market Forecast 2012-2017 IBM atzīts par tirgus līderi datu apstrādes risinājumu jomā 60 pasaules valstu vidū. Kopš pagājušā gada oktobra arī Latvijas uzņēmumi un valsts institūcijas novērtē Big Data jeb lielo datu risinājumus sniegtās iespējas.
IBM kļūst par datu apstrādes risinājumu līderi pasaulē

Pētījuma rezultāti liecina par IBM sasniegumiem jaunākās paaudzes datu apstrādē un metodoloģijas izstrādē biznesa analīzes pakalpojumu sniegšanai. Visplašāk izmantojamais IBM biznesa analīzes pakalpojums ir lielo datu tehnoloģiju risinājumi. Vienlaikus pētījuma rezultāti norāda uz uzņēmuma sasniegumiem šo pakalpojumu pozicionēšanā un mārketingā, nodrošinot pārstāvētās nozares izaugsmi un attīstību.

“Esam gandarīti par šādu novērtējumu, kas atspoguļo IBM ieguldījumus veidojot aizvien jaunus un klienta vajadzībām atbilstošus risinājumus. Lielo datu risinājumi ir viena no aktuālākajām IT attīstības tendencēm, kuras ietvaros IBM turpina pilnveidot un attīstīt produktu un pakalpojumu portfeli. Mūsdienās datu apstrāde vairs nenozīmē tikai serveru uzturēšanu un informācijas glabāšanu – tā ir māksla padarīt neiespējamo par iespējamu, ļaujot uzņēmumiem attīstīties apstrādājot šos datus un sasniegt aizvien jaunas virsotnes,” skaidro IBM Latvia vadītājs Uģis Eriņš.

IBM klienti Latvijā novērtē lielo datu tehnoloģiju risinājumu lietderīgumu

Jānis Gulbis, Valsts Ieņēmumu Dienesta (VID) Informātikas pārvaldes direktors, norāda: "VID informācijas sistēmas esam piemērojuši ne tikai pastāvīgi pieaugošajām datu plūsmām, bet arī jaunākajām datu analītikas iespējām. IBM PureData for Analytics (Netezza) tehnoloģijā balstīta lielo datu analītikas risinājuma iegāde pagājušā gada nogalē ir viens no šādiem savlaicīgi VID spertiem soļiem, lai spētu ievērojami operatīvāk iegūt informāciju par mūsu klientu datu plūsmām. Šī gada laikā ieviešot lielo datu analītikas risinājumu, iegūsim ātrāku datu plūsmu caurskatāmību, kas ļaus savlaicīgi identificēt dažādu veidu ekonomiskos noziegumus un krāpniecības pazīmes un veikt iespējami ātras un precīzas preventīvās un operatīvās darbības.”

U. Eriņš atklāj, ka aizvien pieaug to vietējo uzņēmumu skaits, kas, izmantojot IBM pakalpojumus, rada jaunas uzņēmējdarbības iespējas un ceļ savu konkurētspēju gan Latvijas, gan starptautiskajos tirgos.

Par Big Data jeb Lielie Dati

Big Data jeb lielie dati ir apjomīga izmēra un padziļinātu izpētes iespēju datu apstrāde. Līdz nesenai pagātnei, lielo datu apstrāde nozīmēja informācijas izmantošanu pāris algoritmu un formulu ietvaros, kas sniedza ierobežota dziļuma zināšanas par veiktajiem darījumiem. Taču līdz ar jaunu apstrādes risinājumu platformu izveidi un unikālu IT tehnoloģiju ieviešanas pieredzi, uzņēmumi kā IBM spēj piedāvāt patentētus analītiskus pakalpojumus, kas ļauj paplašināt savu uzņēmējdarbību, uzlabot esošā kapitāla un citu resursu organizēšanu un jaunu iespēju izmantošanu.

Lielo datu apstrādes risinājumu tirgus IT tehnoloģiju nozarē arvien pieaug, 2012. gadā veidojot aptuveni 6,11 miljardu latu kopējo jomas apgrozījumu.

Papildu informācija par IBM: www.ibm.com un www.ibm.com/lv/.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV