Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Bērniem ir pieejams pieaugušo interneta saturs

Easyget.lv, 16.04.2013. 13:30

Izanalizējot bērnu programmu meklēšanu populārajā vietnē YouTube, Kaspersky Lab noskaidroja, ka jaunie skatītāji atrodas bīstami tuvu materiāliem ar nevēlamu saturu.
Bērniem ir pieejams pieaugušo interneta saturs

Atverot «ieteicamos» videomateriālus, kas parādās, skatoties Latvijā populāras bērnu televīzijas pārraides, piemēram, «Kunfu panda», «Simpsoni», «Bakugans», «Mežainīši» un «Betmens», mazajiem lietotājiem pietiek papildus izdarīt trīs četrus peles klikšķus, lai pārietu uz videosatura noskatīšanos, kurā ietvertas agresīvas un asiņainas ainas, nenormatīva leksika, kadri ar ieroču lietošanu vai erotiski skati. Vecākiem ne vienmēr ir iespēja sekot tam, ko viņu bērni skatās internetā, tāpēc šādu vietņu apmeklējums var izrādīties mazajiem traumējošs, ja datorā nav instalēta funkcija «Vecāku kontrole».

«Jaunā paaudze kļūst arvien tehniski prasmīgāka, bet vecāki arvien biežāk izmanto mobilās ierīces, tiešsaistes spēles vai lietojumprogrammas, lai izklaidētu bērnus. Videomateriāli, kas satur pieaugušo auditorijai domātus skatus, bet ir pieejami, lai tos varētu noskatīties bērni, uztrauc vecākus. Mūsu analīzes rezultāti apliecina, cik svarīgi laikus rīkoties, lai aizsargātu bērnus no nevēlama satura, piemēram, izmantojot funkciju «Vecāku kontrole». Lai gan drošas noskatīšanās funkcija YouTube ļauj vecākiem atsijāt nevēlamus materiālus, tā tomēr nenodrošina pilnīgu aizsardzību, kā to dara «Vecāku kontrole»,» komentē Kaspersky Lab rīkotājdirektors Baltijas valstīs Andis Šteinmanis.

Kaspersky Lab padomi bērnu aizsardzībai internetā:

  • Kontrole. Tas var šķist pats par sevi saprotams, taču nedrīkst aizmirst par to resursu kontroli, kurus jūsu bērns apmeklē internetā. Mudiniet apmeklēt tās vietnes, kurām uzticaties. Palūdziet, lai bērni jums pasaka savas piekļuves paroles dažādiem resursiem.
  • Atklātība. Motivējiet bērnu vienmēr būt atklātam ar jums un pastāstīt, ko viņš dara internetā un ar ko sazinās.
  • Aizsardzība. Bērna aizsardzībai no nevēlamām vietnēm izmantojiet funkciju «Vecāku kontrole», kas ļauj kontrolēt bērna pie datora un internetā pavadīto laiku, noteiktu programmu palaišanu, saskarsmi sociālajos tīklos, kā arī ierobežo datņu ielādi. Risinājumā Kaspersky Internet Security 2013 funkcija «Vecāku kontrole» ir pielāgota arī Latvijas interneta videi un pazīst vietējos nevēlamos resursus.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV