Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Interneta lietotāju skaits trīskāršosies līdz 2017. gadam

Easyget.lv, 14.06.2013. 13:03

2017. gadā IP trafika apjoms pieaugs līdz 1.4 zetabaitiem gadā, kas ir vienāds ar 1 miljardu DVD lejupielādi dienā visa gada garumā, prognozē kompānija Cisco. Attiecīgi 2017. gada ietvaros, IP trafiks vispasaules tīmeklī būs lielāks nekā visos iepriekšējos interneta izmantošanas gados kopā, kas ir skaidrojams ar Internet of Everything* straujo lietotāju pieaugumu.
Interneta lietotāju skaits trīskāršosies līdz 2017. gadam

Gandrīz puse (49%) no kopējā IP trafika 2017. gadā nenāks no personālajiem datoriem, bet gan no “Smart TV” un 3D printeriem, kā arī no planšetdatoriem un viedtālruņiem. Virzoties uz Internet of Everything ēru, pieaugs savienoto ierīču skaits: 4G izmantojamība, ātrāki broadband savienojumi, kā arī kvalitatīvāks video serviss. 2012. gadā IP trafiks, kas nebija saistīts ar personālajiem datoriem, sastādīja tikai 26%.

„Pētījums** norāda uz pieaugošo ierīču skaitu un to dažādību, piemēram, planšetdatoru un viedtālruņu straujo attīstību, kuriem ir liela ietekme uz to kā patērētāji un biznesi izmanto Interneta un IP savienojumus. Wi-Fi ierīces un ierīces, kas tiek savienotas ar mobilo interneta pakalpojumu, sastādīs 68% no Interneta IP trafika 2017. gadā,” saka Eduards Tutarašvilli, Cisco pārstāvis Latvijā.

Gandrīz puse no visas pasaules būs savienota ar Internetu 2017. gadā. Straujā vadu un bezvadu interneta pieauguma dēļ, arvien vairāk cilvēkiem būs pieejams Interneta pieslēgums. 2017. gadā, gandrīz puse (48%) no pasaules iedzīvotājiem būs interneta lietotāji. 2012. gadā interneta lietotāju skaits sastādīja 32% no iedzīvotāju skaita.

* Internet of Everything - fenomens, kura pamatā ir cilvēku, procesu, datu un informācijas savienošana interneta vidē.
** Cisco ikgadējais pētījums - Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast (2012-2017).

Foto (c) flickr.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV