Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Elastīgie viedtālruņu displeji: no zinātniskās fantastikas līdz realitātei

Easyget.lv, 19.08.2013. 14:52

Viedtālruni lieto katrs septītai cilvēks pasaulē
Elastīgie viedtālruņu displeji: no zinātniskās fantastikas līdz realitātei

Saskaņā ar Strategy Analytics pētījumiem 2012. gada trešajā ceturksnī visā pasaulē tika lietoti 1038 miljardi viedtālruņu. Aprēķini liecina, ka pašlaik viedtālruni lieto katrs septītai cilvēks pasaulē. Tiek prognozēts, ka līdz 2015. gadam tādu jaunattīstības tirgu dēļ kā Āfrika, Ķīna un Indija, tiks pārsniegts divu miljardu viedtālruņu slieksnis. Lai gan tikai pirms pieciem gadiem pasaules viedtālruņu pārdošanas apjoms bija mazāks kā 15%, tas stabili pieaug ― jau 2012. gada otrajā ceturksnī 37% no pasaulē pārdotajiem mobiliem tālruņiem bija viedtālruņi.

Daudziem lietotājiem viedtālrunis kā primārais savienojamības veids lēni, taču stabili aizstāj parastos stacionāros datorus. Tādēļ arī nozare reaģē atbilstoši ― QR kodu lasīšana kļūst aizvien populārāka, un mobilajiem tālruņiem draudzīgas tīmekļa vietnes tagad ir obligāta prasība. Tikmēr displeju tehnoloģija kļūst arvien skaidrāka, spilgtāka un noturīgāka, taču tālruņu modeļi kļūst lielāki, lai veiksmīgāk spētu veikt ar savienojamību saistītos uzdevumus.

LG Electronics (LG) ir daudz strādājis, lai zinātnisko fantastiku pārvērstu realitātē. Šī gada aprīlī LG paziņoja par sava pirmā elastīgā displeja viedtālruņa izlaišanu līdz 2013. gada beigām. Līdz šim elastīgu displeju izstrāde ražotājiem sagādāja grūtības ― elastība bija ierobežota. Ja ekrāna displejs bija elastīgs, tad pārējie komponenti joprojām bija stingri fiksēti, taču šogad LG plano sasniegt iecerēto.

Uzņēmums izmantos savas zināšanas OLED tehnoloģijā, lai pārvarētu izaicinājumu demonstrēt attēlu uz nepārtraukti liektas virsmas. Plastmasas OLED ekrāni paceļ elastīgo displeju tehnoloģiju jaunājā līmenī. Tiem ir visi elastībai nepieciešamie priekšnoteikumi ― tie ir viegli, plāni un ļoti izturīgi. OLED paneļi ir pietiekami izturīgi, lai aizstātu stiklu, tādējādi paverot jaunas un plašas dizaina iespējas. Drīzumā LG saviem klientiem piedāvās tālruņus, kurus varēs dažādi sagriezt, salocīt un veikt dažādas citas transformācijas, nebaidoties tos salauzt. Tālruņu lietotājiem vairs nebūs jābaidās no nepatīkamās skaņas, kas rodas, dārgai ierīcei izkrītot no kabatas vai somiņas un atsitoties pret asfaltu. Patiesībā, inovāciju iespējas ir neierobežotas.

Kamēr pasaule gaida patiešām elastīga viedtālruņa parādīšanos, LG turpina pārsteigt ar inovācijām, sperot pirmos soļus pretī vēl elastīgākam viedtālruņa dizainam. LG 2013. gada jūlijā laida klajā Full HD LCD viedtālruņa paneli, kas ir tikai 2,2 mm plats un ar 2,3 mm biezu korpusu. Līdz ar to, šis ir plānākais viedtālruņu displeja panelis pasaulē. Turklāt, šāds panelis ir ļoti viegls un ļauj turēt ierīci rokā daudz ērtāk. Jau pēc mēneša pircēji varēja vērot šo nozīmīgo inovāciju darbībā ― pasaulē plānākais Full HD LCD ekrāns tika iestrādāts jaunajā uzņēmuma flagmaņa veidtalrunī LG G2.

LG inovāciju mērķis ir ieviest nozīmīgas pozitīvas izmaiņas cilvēku ikdienā, nodrošinot lielāku ražīgumu, radošumu un vienlaikus mudinot uz turpmākiem atklājumiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV