Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijā ir zemākais viedtālruņu lietošanas rādītājs Baltijas valstīs

Easyget.lv, 30.09.2013. 15:00

Tikai 44% respondentu Latvijā lieto viedtālruņus un 56% joprojām lieto parastos mobilos tālruņus. Turpretim Lietuvā viedtālruni izmanto 57% respondenti, bet Igaunijā - 52%, secināts LG Electronics (LG) veiktajā pētījumā
Latvijā ir zemākais viedtālruņu lietošanas rādītājs Baltijas valstīs

Viedtālruņu lietošanas rādītājs ir augstāks jauniešu vidū — Latvijā šis rādītājs vecuma grupā no 15 līdz 29 gadiem ir 65%. Interesanti, ka Latvijā viedtālruņus biežāk lieto vīrieši (47%) nekā sievietes (42%). Līdzīga tendence ir novērota arī abās kaimiņvalstīs, un šī atšķirība visizteiktākā ir Lietuvā — tur viedtālruņus lieto 63% vīriešu un tikai 52% sieviešu.

Apņemoties visā pasaulē piedāvāt tehnoloģiski jaudīgus un novatoriskus risinājumus par saprātīgu cenu, LG Latvijas tirgū ir laidis klajā savas budžeta klases visjaudīgāko viedtālruni — LG Optimus L1. Šis viedtālrunis pieder pie dizaina ziņā atzinīgi novērtētās L-Series ģimenes, un šajā tālrunī ir iebūvēta tehnoloģiski augsti attīstīta aparatūra, savukārt programmatūra ir veiksmīgi apvienota ar mūsdienīgu dizainu. Šī viedtālruņa pārliecinošie tehnoloģiskie parametri, izturīgais korpuss un jaunākās interfeisa funkcijas padara LG L1 par lieliski piemērotu pirkumu tiem lietotājiem, kas vēlas viedtālruni ar izcilu veiktspēju, taču negrib pārmaksāt.

Optimus L1 ir aprīkots ar funkcijas QuickMemo jaunāko versiju, kas ļauj vienā mirklī uzņemt jebkuru tālruņa ekrānā redzamo attēlu, lai tam varētu pievienot komentārus un zīmējumus un kopīgot personalizēto ziņojumu ar citiem. Mūzikas cienītājiem paredzētā īpašā aplikācija FM Music Collector ļauj ierakstīt radio skanošās dziesmas un pārveidot tās mūzikas failos, no ieraksta automātiski izdzēšot radio dīdžeja balsi. Papildus, funkcija Time Machine Record ļauj automātiski ierakstīt dziesmu pilnā garumā, pat pirms tiek nospiesta ierakstīšanas poga. Viedtālrunis atbalsta arī vienu no jaunākajām unikālajām LG interfeisa funkcijam — Cheese Shutter. Tā ir balss kontroles funkcija, kas ļauj uzņemt labas kvalitātes pašportretus, nepadarot tos miglainus.

LG Optimus L1 vidējā cena būs 74 eiro.

LG L1 galvenās specifikācijas:

  • Čipkopa: 1GHz vienkodola processors 
  • Displejs: 3.0 collu (320 x 240) 
  • Atmiņa: 4 GB eMMC un 512 MB operatīvā atmiņa
  • Kamera: 2.0 MP 
  • Akumulators: 1,540mAh
  • Operētājsistēma: Android 4.2. Jelly Bean
  • Izmēri (G x P x B): 102.9 x 59.2 x 12.2mm
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV