Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Portatīvie datori – 220.lv

220.lv, 19.02.2014. 10:10

Neaizņem daudz vietas, ir ērti pārnēsājams un pietiekami jaudīgs - ja tev ir nepieciešams tieši tāds dators, izvēlies kādu no 220.lv piedāvājumā esošajiem portatīvajiem datoriem. Piedāvājumā - Dell, Acer, Lenovo un vēl citu preču zīmju datori par izdevīgām cenām.
Portatīvie datori – 220.lv

Bieži vien par galveno kritēriju tiek izvēlēta cena, ekrāna izmērs un baterijas darbības laiks, taču ir vēl pāris svarīgi lielumi kā RAM, procesors u.c., kas tieši ietekmē datora darbību. Kā izvēlēties piemērotāko?

Procesors - datora ātruma raksturlielums

Ja portatīvo datoru pērc lietošanai mājās parastu darbību veikšanai, tad labi atbildīs Intel Pentium vai Intel i3, i5 procesori. Darbam ar grafiskām vai arhitektūras programmām, spēlēm var iegādāties datoru ar Intel Core vai AMD jaunākās sērijas procesoru.

Pēc operatīvās atmiņas (RAM) un cietā diska (HDD) parametriem

Šie ir parametri, kas lielā mērā nodrošina portatīvā datora ietilpību. Tas nozīmē - cik daudz portatīvajā datorā varēs uzglabāt programmas un failus.

  • Operatīvās atmiņas (RAM) parametriem ir šāda sakarība - jo lielāka atmiņa, jo vairāk vienlaicīgas darbības varēs veikt. Ja neesi prasīgs datorlietotājs un nelieto apjomīgas datorprogrammas, pietiekama būs 2GB RAM, savukārt darbam ar foto vai video apstrādes programmām labāk iegādāties portatīvo datoru ar 4GB operatīvo atmiņu. Ja laika gaitā nepieciešams atjaunot/uzlabot operatīvo atmiņu, to var atsevišķi iegādāties.
  • Cietie diski (HDD). Visizplatītākie cietie diski ir ar ietilpību 400-500GB, kas sastopami tādu ražotāju kā Acer, Asus u.c. portatīvo datoru modeļos. Savukārt visietilpīgākā cieto disku sērija ir 700-1000GB, kas ir pilnīgi pietiekami dažādu darbību veikšanai un failu saglabāšanai (Lenovo, Dell, Acer u.c.). Ja iegādājies datoru ar mazāku par 400GB cieto disku, tad vajadzības gadījumā varēsi informāciju uzglabāt arī ārējā cietā diskā.

Video karte portatīvā datora grafikai

Vienkāršam portatīvā datora lietotājam pietiks ar integrēto video karti, savukārt darbam ar video apstrādi, datorspēlēm, kā arī papildus monitora pieslēgšanai jāiegādājas portatīvais dators ar jaudīgāku video karti (piemēram 4GB).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV