Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Visā Latvijā atklāta E-prasmju nedēļa

Easyget.lv, 24.03.2014. 18:04

No 24. līdz 30. martam visā Latvijā noris E-prasmju nedēļa, kurā iesaistījušās vairāk nekā 200 organizācijas.
Visā Latvijā atklāta E-prasmju nedēļa

Galerijas:

„E-prasmju nedēļas” laikā teju 100 Latvijas novados notiks vairāk nekā 815 pasākumu, e-prasmju apguvē iesaistot vairākus desmitus tūkstošus valsts iedzīvotāju – sākot no jauniešiem un beidzot ar senioriem. Jau pirmajā aktivitāšu dienā dažādos pasākumos piedalījušies ap 7 000 dalībnieku, kuri reģistrējuši savu dalību.

Kampaņa notiek no 24. līdz 30. martam un aktivitātēs Latvijā iesaistījušies vairāk nekā 200 organizacijas - IKT nozares uzņēmumi, ministrijas, pašvaldības, skolas, bibliotēkas un nevalstiskās organizācijas. „E-prasmju nedēļas” laikā darbosies digitālais skaitītājs-aptauja, kas ļaus uzskaitīt visus “E-prasmju nedēļas” dalībniekus un attēlot kopējo skaitu tiešsaistes režīmā – pieskaitīties var mājas lapā www.eprasmes.lv, kur arī pieejams kampaņas pasākumu kalendārs.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa ir gandarīta par gada laikā paveikto: „Pagājušajā gadā e-prasmju partnerības Latvijā ietvaros ieguldīts nozīmīgs darbs tieši jauniešu uzrunāšanā saistībā ar plašajām karjeras iespējām IKT nozarē. Tā, piemēram, LIKTA sadarbībā ar „Microsoft Latvia” īstenoja projektu “IT manai nākotnes karjerai”, kurā piedalījās 1200 jaunieši, bet vēl 700 piedalījās dažādos semināros. Tāpat, IKT nozare ir atbalstījusi Latvijas talantīgāko skolēnu sagatavošanu un dalību programmēšanas olimpiādēs, kurās jaunie talanti uzrādījuši teicamus rezultātus. Pērn notikušajā Baltijas informātikas olimpiādē pirmo reizi vēsturē visi seši Latvijas dalībnieki izcīnīja godalgas, to skaitā – zelta medaļu. Taču Vispasaules skolēnu informātikas olimpiādē Austrālijā Latvijas komanda saņēma vienu sudraba un 2 bronzas godalgas.”

Šogad “E-prasmju nedēļa” fokusējas uz divām galvenajām rīkoto aktivitāšu tēmām – “E-prasmes nodarbinātībai un IKT karjerai” un “E-prasmes ikvienam”. Pirmā ir saistīta ar e-prasmju apmācību aktivitātēm nodarbinātības veicināšanai, e-prasmju novērtēšanas metodēm un tās nodrošinošiem tiešsaistes rīkiem, IKT prasmju apliecināšanu un sertifikāciju. Šīs tēmas ietvaros tiek rīkotas IKT karjeras dienas un citi IKT karjeras motivācijas pasākumi, IKT sacensības un konkursi jauniešiem, IKT un e-prasmju semināri uzņēmējiem. Otrā, “E-prasmes ikvienam”, pievēršas cilvēkiem, kas uzsāk lietot datoru un internetu, “veic pirmo klikšķi”. Tā saistīta ar e-prasmju apguvi senioru vidū, digitālo sociālo mediju lietošanu – iepazīstinot ar jauniem e-pakalpojumiem, drošības un aizsardzības pasākumiem Internetā, ar virtuālās vides ētikas un autortiesību ievērošanas principiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV