Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

E-prasmju nedēļa pulcē gandrīz 40 tūkstošus interesentu

Easyget.lv, 04.04.2014. 17:20

Informatīvās kampaņas “E-prasmju nedēļa 2014”, kas Latvijā norisinājās jau 5. Gadu, ietvaros notiekošajos pasākumos kopumā piedalījās 38 513 dalībnieki, tādējādi Latvija atkal kļuva par vienu no aktīvākajām nedēļas dalībniecēm starp visām kampaņas dalībvalstīm Eiropas Savienībā (ES).

„E-prasmju nedēļa” norisinājās visā Latvijā – kopumā 95 novados un pilsētās noritēja 857 dažādi pasākumi, ko nodrošināja vairāk nekā 200 sadarbības partneru – IKT nozares uzņēmumi, ministrijas, valsts aģentūras, pašvaldības, nevalstiskās organizācijas, izglītības iestādes un bibliotēkas. Kā katru gadu arī šogad vienas no aktīvākajām pasākumu organizētājām bija tieši bibliotēkas.

“Šogad “E-prasmju nedēļas” ietvaros īpaša uzmanība tika pievērsta jauniešu bezdarba mazināšanai, aicinot jauniešus apgūt zināšanas informācijas tehnoloģijās. Statistika liecina, ka tikai puse Latvijas augstskolās izglītoto IT speciālistu, kuru skaits gadā ir nedaudz virs 1000, aiziet strādāt IT uzņēmumos, bet pārējie karjeru veido bankās un citu nozaru biznesā. Turklāt prognozes rāda, ka 2020. gadā Latvijā būs nepieciešami vēl 4000 līdz 4500 IT speciālistu, tāpēc patiess prieks, ka “E-prasmju nedēļas” aktivitātēs īpaši motivēti izglītoties bija studenti un skolēni, kas vēlreiz pierāda, ka nākotnē varam cerēt uz augsti kvalificētiem speciālistiem,” stāsta LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

„Priecē, ka „E-prasmju nedēļā” īstenotās aktivitātes veicina ne tikai digitālās plaisas mazināšanu starp dažādām paaudzēm, pilsētām un lauku reģioniem, bet arī sniedz ilgtspējīgu ieguldījumu Latvijas sabiedrības attīstībā. Īpaši vēlos atzīmēt pieaugošo jauniešu interesi par informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomu, ko veiksmīgi sekmē IKT karjeras dienas, kas skolēniem ļāva iepazīties ar IKT profesijas perspektīvām, apmeklējot nozares uzņēmumus, tai skaitā Lattelecom. Tomēr, lai attīstītu Latvijas digitālo konkurētspēju Eiropas un pasaules līmenī, mums ir mērķtiecīgi jāaudzina savi jaunie IKT talanti, liekot uzsvaru uz eksakto zināšanu, tajā skaitā programmēšanas, apgūšanu”, norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

„E-prasmju nedēļa IKT nozarei ir darbīgs laiks, jo piecu dienu laikā intensīvā tempā cenšamies iedzīvotājiem, komersantiem, jaunajiem uzņēmējiem, topošajiem IKT speciālistiem atgādināt e-vides priekšrocības un jaunumus, kā arī nostiprināt zināšanas un izpratni par ieguvumiem, digitalizējot savu darba vidi, izmantojot e-pakalpojumus un atsakoties no papīra dokumentu aprites. Organizējot seminārus uzņēmumiem reģionos, ar gandarījumu secinājām, ka komersanti aktīvi izmanto e-vides priekšrocības un interese par IKT rīkiem darba efektivitātes uzlabošanai un konkurētspējas paaugstināšanai vairs nav tikai teorētiska. Iepriekšējos gados, stāstot iedzīvotājiem, piemēram, par elektronisku dokumentu vadību, visvairāk bija jāakcentē tas, kāpēc tā ir nepieciešama. Šogad iedzīvotājus vairāk interesēja praktiski jautājumi – kā digitāli sistematizēt dokumentus, profesionāli „knifi” biznesa procesu optimizēšanai, tos automatizējot, kā arī darījumu attālinātas kārtošanas likumiskā puse. Viens no katra semināra dalībniekiem arī saņēma iespēju savā uzņēmumā ieviest AS RIX Technologies izstrādāto dokumentu vadības sistēmu Namejs. Tas ļaus uzņēmumam pašam izmēģināt un pārliecināties, cik laika un resursu izdodas ietaupīt, organizējot dokumentu un uzdevumu apriti elektroniski, drošā un ērtā vidē. Jelgavas uzņēmums SIA „Komandors” jau dažas dienas pēc e-prasmju nedēļas ir uzsācis darbu pie sistēmas ieviešanas. Ceram, ka šādi e-prasmju nedēļā dzimuši pozitīvi sadarbības piemēri, iedvesmos arī citus uzņēmējus,” stāsta LIKTA valdes un AS „RIX Technologies” valdes locekle Eva Butāne.

“E-prasmju nedēļu” Latvijā organizēja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV