Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pavasarīgais Avinjonas valdzinājums

Zaiga Kediņa, 12.03.2009. 11:36 | komentāri (3)

Jau agrā pavasarī, kad Latvijā vēl izbaudāmi ziemas prieki, šaurās ielas un senatnīgās ēkas aicina tūkstošiem tūristu apmeklēt Avinjonas pilsētu.
Pavasarīgais Avinjonas valdzinājums

Galerijas:

Kā galvenais apskates objekts ir neaizmirstamā celtne The Palace of the Popes. Lielā pils ir atvērta tūristiem, un, iegādājoties biļeti, tiek iedots audiogids, ar kura palīdzību tūristam vēlamā valodā tiek stāstīta pils vēsture un dažādi ar apskates objektiem saistīti notikumi un procesi.

Pilsētas sirds - lielais pils laukums - aicina ne vienu vien atpūtnieku apgulties uz trepēm, ieturēt maltīti, vai vienkārši sēdēt un vērot apkārtni.

Bet tie, kas vēlas izbaudīt plašuma sajūtu, droši dodas uz skaisto pils dārzu, no kura paveras brīnišķīgs skats uz apkārtējo pilsētu un tuvumā esošajiem kalniem.

Lai gan ir marta sākums, vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka drīzumā jau varēsim gozēties saulītē pie kāda no baseiniem. Straujiem soļiem tuvojas tūrisma sezona, bet pašreiz nekas pārāk neapgrūtina skaistās pilsētas apskati. Lielākais tūristu pieplūdums šeit jūtams tieši jūlijā, kad norisinās slavenākais no Avinjonas pasākumiem - teātra festivāls. Tas turpinās visu jūliju, un šaurās Avinjonas ielas kļūst vēl šaurākas, jo tās piepilda mākslinieki, aktieri, vērotāji, izstādes un dažādi šovi. Jau kopš 1947. gada ik vasaru no 10.jūlija līdz 5.augustam aptuveni 120 000 mākslinieku un 10 000 tūristu appludina Avinjonas ielas.

Vēl aplūkošanas vērts ir īpatnējais Avinjonas tilts, muzeji un konsils, kā arī Avignon Les Halles - tirdzniecības paviljons, kurā apvienojas visi tradicionālās Francijas produkcijas pārstāvji.

Foto: Zaiga Kediņa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV