Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Šajā tūrisma sezonā vairāki jaunumi Valmierā un tās apkārtnē

Inese Kazuša, 25.05.2009. 14:52

Valmieras pilsēta un tās apkārtne arvien piedāvā plašas tūrisma un izklaides iespējas. Arī šajā vasarā ceļotgribētājiem un valmieriešiem tiek piedāvātas plašas iespējas apmeklēt tūrisma objektus dažādām gaumēm.

Valmieras Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Liepa pastāstīja, ka gan valmieriešu, gan arī Valmieras viesu visvairāk apmeklētākie objekti no gada uz gadu nemainās. Populārākie ir Valmieras Drāmas teātris, Valmieras Novadpētniecības muzejs, kā arī Valmieras pilsētas svētku piedāvātā programma un citi organizētie pasākumi.

Šīs vasaras piedāvājumā ir arī jaunumi, ko piedāvā SIA „Valmiermuižas alus” un atpūtas komplekss „Avoti”. „Valmiermuižas alus” darītava piedāvā ekskursiju ražotnē, kā arī alus degustāciju un iespēju iegādāties piedāvātos produktus. Savukārt atpūtas kompleksā „Avoti” iespējams viesoties vienīgajā „Latvijas BMX slavas zālē – muzejā” Eiropā.

Ilze Liepa uzskata, ka pirmais, ko jebkurš tūrists parasti cenšas apmeklēt, ir Valmieras vecpilsēta un Sv. Sīmaņa baznīca. Arī Dzirnavu ezeriņš vilina ar savu patīkamo un mierīgo gaisotni, kaut arī atrodas pašā pilsētas centrā.

„Tas īpašais, ko piedāvā Valmiera, ir pasākumu daudzveidība visa gada garumā,” saka Ilze Liepa.

Valmieras Drāmas teātris var lepoties ar 2008. gadā Valmieras rajona apmeklētāko vietu TOP 10 ieņemto pirmo vietu pēc apmeklētāju skaita. Atgādinām, ka teātra sezona vēl nav beigusies un arī jūnijā iespējams noskatīties arvien jaunas teātra izrādes.

Valmieras Novadpētniecības muzejs šogad atzīmē savu 50. pastāvēšanas gadadienu, līdz ar to tiek piedāvāti vairāki jauninājumi. Nozīmīgākais no tiem ir jaunas, mūsdienīgas ekspozīcijas „Teic man, Gauja, Valmieras stāstu!” 1.daļa „Senvēsture un Valmieras pilsēta viduslaikos” pieejamība jaunākajā no muzeja zālēm atjaunotajā Maršnera namā. Muzejs piedāvā arī vairākas citas pilsētas vēstures pastāvīgās ekspozīcijas, kā arī muzeja jubilejai veltītu izstādi, kas ļauj pilsētas viesiem interesanti iepazīt Valmieras vēsturi dažādos laikos. Jāpiebilst, ka pastāvīgajā ekspozīcijā un izstāžu zālēs, uzrādot apliecību, ieeja bez maksas ir pirmsskolas vecuma bērniem, Valmieras pilsētas skolu audzēkņiem, bāreņiem un internātskolas audzēkņiem, 1. un 2. grupas invalīdiem, kā arī muzeja apmeklētājiem izstāžu atklāšanas laikā.

Tūristu iecienīta ir krāšņā Dikļu pils, kas atrodas 20 km no Valmieras. No maija jaunums ir pils vasaras terase ar īpašo piedāvājumu – pašu gatavotu saldējumu un Valmiermuižas alu. Katru mēnesi tiek piedāvāta iespēja apmeklēt pasākumus Dikļu pils teritorijā.

Tiem, kuri vairāk interesējas par brīvā laika pavadīšanas iespējām dabā, tiek piedāvātas dažādas iespējas Valmierā un Valmieras apkārtnē. Gan laivošanu pa Gauju, gan arī pārgājienus un izbraucienus ar velosipēdu gar Gauju piedāvā aktīvās atpūtas centrs „Eži” un komplekss „Baiļi”. Savukārt velotūristu un valmieriešu iemīļots maršruts ir Cēsis – Valmiera.

Mierīgās pastaigās vai aizraujošos pārgājienos iespējams doties pa dabas takām. Zināmākā ir Sietiņiezis, kas atrodas Gaujas Nacionālā parka teritorijā, piedāvājot iespēju gan pastaigāties, gan arī sarīkot pikniku. „Mīlestības taka” savukārt piedāvā pastaigu gar Abulu, kā arī piknika un ugunskura vietas, bet „Vīsraga taka” Burtniekos ved līdz putnu vērošanas tornim Burtnieka ezera palieņu pļavās.

Sporta mīļi Jāņa Daliņa stadionā var spēlēt tenisu, volejbolu un basketbolu, bet Daliņu pludmalē pieejams pludmales volejbola laukums. Golfa, minigolfa un tenisa spēles iespējas piedāvā atpūtas komplekss „Avoti”, „Multiklubs”, kā arī z/s „Zēmeles” un „Denderi”.

Arī ģimenēm ar maziem un lieliem bērniem tiek piedāvātas plašas tūrisma un izklaides iespējas. Piemēram, zemnieku saimniecībās Valmieras apkārtnē var apskatīt un iepazīt dažādus dzīvniekus – z/s „Vildēni” audzē melnos strausus un citus eksotiskos putnus, pāvus, pīles, vairāku šķirņu vistas, tītarus un Šetlandes ponijus; z/s „Jaunjercēni” piedāvā komercmakšķerēšanas pakalpojumus karpu un foreļu dīķos, kā arī fazānu, paipalu, bebru un trušu apskati.

Savukārt z/s „Silkalni” nodarbojas ar ārstniecības augu audzēšanu un piedāvā ekskursijas ar apmeklētāju līdzdarbošanos – ārstniecības augu sagatavošana un lietošana, kā arī degustācijas un tēju, zālīšu spilvenu tirdzniecība.

Infrastruktūra Valmieras pilsētā ir attīstīta augstā līmenī, tāpēc tūristiem ir visas iespējas izmantot gan sabiedrisko transportu, gan arī citus piedāvātos servisus – naktsmītnes, kempingi, ēdināšana u.c. iespējas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV