Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Mēnesis Meksikā - paradīzē virs zemes

Jānis Ceļotājs, 29.05.2009. 17:37 | komentāri (1)

Uz Meksiku nav vērts braukt, ja nepaliek tur vismaz trīs nedēļas. Mēnesis ir pietiekošs laiks, lai apskatītu visu meksiku no ziemeļiem līdz dienvidiem.
Mēnesis Meksikā - paradīzē virs zemes

Galerijas:

Sakārtotā, bet reizē arī haotiskā Meksika iedarbojas uz visiem maņu orgāniem vienlaicīgi: ne ar ko nesalīdzināms, neparastu krāsu, skaņu, garšu un smaržu, kultūru un ainavu kokteilis. Nekur citur Amerikas kontinentā, senā kultūra un maģiskie rituāli nav tik cieši iespiedušies mūsu laikabiedru ikdienas dzīves rutīnā.

Mehiko- Meksikas galvaspilsēta ir pati lielākā pilsēta uz Zemes. - Šeit brīnumainā harmonijā sadzīvo trīs kultūras: pirmsspāņu, koloniālā un mūsdienīgā. Pilsēta atrodas augstu virs jūras līmeņa kalnu ieskauta, un lielais motorizēto braucamrīku daudzums rada lielas ekoloģiskas problēmas-gaisa piesārņojumu jeb smogu. Uz ielām ikdienišķa aina ir, kas kāds no vecākiem ved savu atvasi uz motorollera, un uz deguna uzlikti respiratori, lai sevi pasargātu no gaisa netīrumiem. Uz ielām noteiktos attālumos ir izvietoti skābekļa aparāti.

Saules un Mēness piramīdas, kas atrodas Teotivakanā netālu no Mehiko, ir iespaidīgas pēc izmēriem. Tās ir senas, sakrālas celtnes ar indiāņiem vien zināmu rituālo nozīmi. Piramīdu sānos stiepjas kāpnes uz virsotni. Grandiozās piramīdas ir liecības par tautu, kas šeit izveidoja ievērojamu reliģijas rituālo centru, bet nav zināmi visi "kad" un "kāpēc" šī kultūra izzuda…

Meksikānis, sevišķi dienvidnieks, bieži teiks "jā" kaut domās "nē", un noteikumus uztvers kā nesaistošu pienākumu nastu. Meksikas sabiedrība ir neviendabīga. Neraugoties uz gadusimtos slēgtajām jauktajām laulībām, starp eiropiešu ieceļotājiem un pamatiedzīvotājiem indiāņiem, 20 % meksikāņu, līdz pat šim laikam, uzskata sevi par īstiem indiāņiem. Par valsts kopējo kultūru spilgti liecina nacionālā virtuve, svētki, amatniecība un tēlotājmāksla, kā eiropas un vietējo iespaidu sajaukums, kaut arī nomalēs eksistē visai daudz pirmskolumba tradīciju, kas nav nekādā veidā iespaidojušās no ārienes.

Okeāns ir dievīgs. Viļņi, palmas, smiltis, koši zils ūdens - paradīze zemes virsū.

Visu nav iespējams aprakstīt... Aizbrauciet paši...

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV