Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Portāls aizrautīgiem ceļotājiem Anothertravelguide.lv būtiski papildinājis netradicionālo maršrutu klāstu

Una Meistere, 13.07.2009. 14:59

Interneta žurnāls neatkarīgiem ceļotājiem Anothertravelguide.lv savā divu gadu jubilejā ar jauniem, neparastiem maršrutiem un ceļotāju stāstiem būtiski uzlabojis un papildinājis portāla saturu, kā arī atklājis daudz pārskatāmākas un informācijas ziņā bagātīgākas krievu un angļu valodas versijas - Anothertravelguide.com un Anothertravelguide.ru. Portālā kopumā atrodami vairāk nekā 230 neparastu ceļojumu maršruti, pasaules interesantāko restorānu, grāmatnīcu un SPA centru apskati un jaunāko kultūras notikumu afiša, ko lasītājiem piedāvā aktīvi ceļotāji, kuri paši šīs vietas iepazinuši un atzinuši par gana aizraujošām, lai ieteiktu arī citiem.
Portāls aizrautīgiem ceļotājiem Anothertravelguide.lv būtiski papildinājis netradicionālo maršrutu klāstu

Visu portālā lasāmo aprakstu autori ir savas jomas profesionāļi – mākslas, mūzikas un teātra kritiķi, restorānu apskatnieki, slēpotāji, burātāji, snoveri, alpīnisti, arhitekti, reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālisti, zinoši „insaideri” visdažādākajās pasaules pilsētās, kā arī vienkārši sabiedriski aktīvi cilvēki, kurus vieno ceļošanas kaislība. Tā, piemēram, portāla ceļojumu aprakstus veidojuši restorāna „Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, žurnālists Lato Lapsa, mākslas kritiķe Daiga Rudzāte, mākslinieks Ģirts Muižnieks, kaitbordists Renārs Bīrmanis, arhitekts Andis Sīlis u.c. aktīvi cilvēki, kuri savas profesijas dēļ daudz laika pavadījuši kustībā, viesojušies pie kolēģiem citās valstīs, veidojuši jaunus biznesa sakarus citās kultūrās vai arī vienkārši meklējuši alternatīvus maršrutus, kurp doties atpūsties no ikdienas rutīnas. Visi šie cilvēki priekšroku dod pašu izplānotiem ceļojumiem, nevis tūrisma firmu piedāvājumam.

Patlaban portālā pieejami apraksti par vairāk nekā 230 dažādiem ceļojumu maršrutiem un tajos rastajām emocijām, īpašām naktsmītnēm, atpūtas iespējām un lietām, ko šajos galamērķos vērts redzēt un piedzīvot. Grenlandes vaļu vērojumi, sērfošana Madagaskarā, vīna maratons Medokā, senā Zīda ceļa sirdī esošā Samarkanda, Ziemeļblāzmas galvaspilsēta Tromso, Vjetnamas kultūras dzīves sirds Hanoja, ainaviski tīrā Jaunzēlande un helibordings Kamčatkā ir tikai daži no portālā atrodamajiem aprakstiem. Īpaša uzmanība pievērsta arī daudzu ceļotāju vēl neapgūtajām Austrumeiropas un Austrumāzijas valstīm – Ukrainai, Gruzijai, Uzbekistānai u.c.

Portāla idejas autori un veidotāji ir Latvijas Nacionālās operas direktors un režisors Andrejs Žagars un Latvijas vadošā dzīvesstila un modes žurnāliste Una Meistere. Abi Anothertravelguide.lv veidotāji vairāk nekā 20 gadus pavadījuši ceļā – gan darba komandējumos, gan privātos braucienos, - un portāla ideja viņiem radusies kā likumsakarīgs apkopojums savulaik uz dažāda veida piezīmju lapiņām rakstītajām ceļojumu piezīmēm, adresēm, kuras nedrīkst aizmirst, un neaizmirstamām vietām, kurās reiz atkal atgriezties.

U.Meistere saka: „Ceļošana ir vienīgais, kurā patiešām vērts investēt. Jebkuros apstākļos. Kā neatņemamā, unikālā savas dzīves pieredzē. Ceļošana ir fantastisks iedvesmas lādiņš, izjūtu provokācija, treniņš visām piecām maņām. Šo portālu mēs radījām kā iedvesmas un inspirācijas telpu draugiem un domubiedriem, visiem, kurus vieno ceļošanas kaislība.”


Portālā pieejama gan kultūras afiša, kurā reizi nedēļā tiek apkopota un atjaunota koncentrēta informācija par šobrīd aktuālākajiem notikumiem pasaules metropolēs – koncertiem, izstādēm, teātra izrādēm, festivāliem, gan noderīgas adreses, piemēram, stila un budžeta viesnīcas, labākie restorāni un kolorītākās ēstuves, netradicionālākās iepirkšanās vietas, izcilākie muzeji un interesantākās galerijas u.tml. Visas Anothertravelguide.lv apkopotās adreses ir autoru pašu iepazītas un izvērtētas. Neviena no viesnīcām, restorāniem, spa u.c. nav maksājusi par iekļūšanu vai atspoguļošanu Anothertravelguide.lv.

Regulāri papildinot portāla saturu gan ar jauniem galamērķiem, gan jauniem atradumiem jau esošajos maršrutos, Anothertravelguide.lv mērķis ir kļūt par uzticamu informācijas avotu cilvēkiem, kuriem ceļojot būtiska ir laikmeta pulsa sajūta.

Portāla veidotāji aicina visus, ko vieno ceļošanas kaislība, dalīties arī savā pieredzē, atradumos un ieteikumos. Savukārt pilnveidojot Anothertravelguide.lv krievu un angļu versiju, portāla veidotāji vēlas uzrunāt vēl plašāku ārvalstu ceļotāju loku un mudināt tos dalīties savā neatkārtojamā pieredzē, tādējādi padarot portālu kultūras ziņā daudzkārt bagātāku kā iepriekš.  



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV