Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pirmo lidojumu no Kopenhāgenas uz Palangu veic jaunā SAS lidmašīna NextGen CRJ900

Marija Makareviča, 31.08.2009. 12:27

Gada sākumā Skandināvijas aviokompānija SAS paplašinājusi savu floti ar jaunu lidmašīnu tipu NextGen CRJ900, kas sniegs pasažieriem lielāku komfortu, vienlaikus taupot degvielu un samazinot trokšņa un vides piesārņojumu. Šī modeļa prezentācija šodien notiek arī Lietuvas pilsētā Palangā, uz kurieni jaunais NextGen CRJ900 pirmoreiz atlidos no Kopenhāgenas. Arī turpmāk lidojumi no Palangas uz Kopenhāgenu tiks veikti ar šī tipa lidmašīnu.
Pirmo lidojumu no Kopenhāgenas uz Palangu veic jaunā SAS lidmašīna NextGen CRJ900

Pateicoties tam, ka NextGen CRJ900 nodrošina vislielāko degvielas taupību savā klasē, lidmašīna ievērojami samazina oglekļa dioksīda izmešus. Jaunie lidaparāti ir ne tikai vides draudzīgākie un ekonomiski izdevīgākie, tie arī būtiski samazina trokšņu piesārņojumu, jo ir četras reizes klusāki nekā to priekšteči.

Kopumā SAS no Kanādas aviobūves uzņēmuma Bombardier ir pasūtījusi divpadsmit NextGen CRJ900 lidmašīnas, kas tika izmantotas lidojumiem starp Kopenhāgenu un vairākām Ziemeļeiropas valstīm, kā arī Dānijas iekšzemes maršrutos.

88-vietīgais CRJ900 nodrošina lielāku pasažieru komfortu, piedāvājot speciālus, ērtākus krēslus, ietilpīgākas bagāžas krātuves, lielākus logus un jaunu apgaismojuma sistēmu.  

"Pateicoties jaunām NextGen CRJ900 lidmašīnām, mēs varam nodrošināt papildus ērtības mūsu pasažieriem, vienlaikus rūpējoties par apkārtējo vidi. Laikā, kad konkurence aviācijas nozarē ir tik sīva, SAS mērķtiecīgi strādā, lai uzlabotu lidojumu komfortu un izmantotu videi draudzīgus risinājumus, kas ir viena no SAS prioritātēm," uzsver Mareks Pedersens (Marek Pedersen), SAS Group reģionālais vadītājs Latvijā un NVS valstīs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV