Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Veikta aptauja par tūristu vēlmēm Rīgā

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 29.09.2009. 15:44

Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrs (RTKIC) vasaras sezonā veica pētījumu Tūrisma informācijas centrā (TIC) Rātslaukumā 6, lai noskaidrotu psiholoģiskos aspektus, TIC ienākušo tūristu vēlmes, motivāciju un vajadzības. Tika aptaujāti 694 respondenti.
Veikta aptauja par tūristu vēlmēm Rīgā

Secināts, ka par galveno iemeslu vizītei Rīgā tūristi min pilsētas apskati un kultūrvēsturisko vietu/objektu apmeklēšanu. Izmantotie informācijas ieguves avoti: 52% tiek minēts internets, 28% – no draugiem, paziņām, 6% – no bezmaksas tūrisma bukletiem, 6% – no tūrisma aģentiem, operatoriem.

77 % tūristu veic iepriekšējo rezervāciju (60% – naktsmītnes, 9% – prāmis, 4% – autonoma, 3% – ekskursijas, 1% – SPA pakalpojumi).

Visapmeklētākie pilsētas objekti ir Rīgas Doma katedrāle – 74%, Rīgas sv.Pētera baznīca – 57% un Melngalvju nams – 50%.

Secināts, ka augstāki popularitātes rādītāji ir savdabīgiem objektiem vai objektiem ar savdabīgu nosaukumu (Okupācijas muzejs, “Kaķu nams”) vai objektiem, kas ir saistīti ar plaši pazīstamiem kultūrvēsturiskiem jēdzieniem („gotiskais stils arhitektūrā”, “jūgendstils”).

Plašāka informācija: www.rigatourism.com.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV