Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Olimpisko spēļu cienīgas pilsētas – pilsētas, kuras ir vērts apmeklēt

Baiba Sniķere, 06.10.2009. 16:59

Kaut jau ir apstiprināts, ka 2016. gada Olimpiskās spēles tiks rīkotas Riodežaneiro, Brazīlijā, sākotnēji uz šo statusu pretendēja vēl trīs pasaules lielpilsētas – Čikāga, Tokija un Madride.
Olimpisko spēļu cienīgas pilsētas – pilsētas, kuras ir vērts apmeklēt

Lūk, pasaules apceļotāju novērojumi un piezīmes, kas varētu palīdzēt neapjukt gan ģeogrāfijas, gan kultūru plašumos.

Čikāga, Ilinoisa

“Spēcīga” ir īpašības vārds, kas precīzi apraksta šo Amerikas metropoli. Ēkas ir milzīgas. Šo pilsētu būvējuši patiesi lieliski cilvēki - cilvēki, kas Amerikai ļāva gūt panākumus.

Lai gan šo pilsētu radīja spēcīgi un stingri līderi, šeit tiek novērtēta un godāta arī māksla un kultūra.

Apmeklējiet “Field Museum”, dodieties piknikā un izbaudiet mākslu “Millennium Park” vai arī dodieties pastaigā un izbaudiet ainavu, kas stiepjas gar Mičiganas ezera krastu. Mielojieties ar hotdogiem, amerikāņu picu vai gardu gabalu gaļas steiku restorānā. Iepērcieties “Magnificient Mile” veikalos vai arī dodieties “svētceļojumā” uz stadionu “Wrigley Field”, kuru veic ikviens beisbola fans.

Riodežaneiro, Brazīlija

Rio ir pārpilna ar lietām, kas brazīliešiem ir ļoti būtiskas: sauli, smiltīm, futbolu, sambu, juteklību. Rio ir jāizbauda katra diena un dzīve jādzīvo bagātīgi.

Atrazdamās starp kalniem un pludmalēm, to skaitā Ipanemu un Kopakabanu, pilsēta piedāvā ballītes 24 stundu garumā.

Neviena no Dienvidamerikas pilsētām vēl nekad nav izvēlēta rīkot Olimpiskās spēles, un pēc dažu cilvēku domām, beidzot ir pienācis laiks, lai tas notiktu.

“Ja Olimpiskā komiteja vēlas, lai ikviens labi pavadītu laiku, tad spēles ir jārīko Rio. Bet, ja viņi grib, lai viss notiktu laikus, tad spēles ir jārīko Tokijā,” pauda Torkels.

Tokija, Japāna

Japāna, būdama salu valsts, ir saglabājusi pati savu kultūru.

Ieskaitot nevainojamo un allaž precīzo vilcienu kustību, “viss ir atšķirīgs”. Došanās uz vannas istabu ir vesels rituāls, izsmalcinātās vietās, kas aprīkotas ar tualetēm, tas var būt kā “diena spā”.

Tokijā pārsteidzošs ir jaunā un vecā sajaukums. Asakusa tempļa tuvumā apmeklētāji var iejusties tradicionālajā Japānā un nonākt gadsimtiem senā vēsturē. Bet citās pilsētas daļās viņi var iejukt augstākās modes, tehnoloģiju un moderno jauniešu kultūrā.

Madride, Spānija

Apvienojot kosmopolītisko ar vēsturisko arhitektūru, Madride ir pilsēta, kas aicina kājāmgājējus klīst un izzināt. Nav nekāds brīnums, ka madridieši pastaigas uztver tik nopietni.

Kopš 2004. gada trīs pilsētas lielākie muzeji – “Prado”, “Reina Sofia” un “Thyssen-Bornemisza” lieluma ziņā ir divkāršojušies. Jaunais ātrvilciens, kas brauc no Madrides līdz Barselonai, pirms tam astoņu stundu garo braucienu tagad veic trijās stundās – acīmredzams ieguvums ceļotājiem.

Šefpavāri ir radoši, naktsdzīve ir bagātīga un ielas rosīgas. Pati pilsēta neizjūt tūristu pārlieku lielo pieplūdumu. Cilvēki vakariņas neēd līdz pusnaktij. Ja jūs to neziniet, laiku pavadīsiet pavisam nelāgi, jo restorānā būsiet vienīgais apmeklētājs.

Avots: cnn.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV