Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Trīs Latvijas motociklisti dosies ekspedīcijā uz Arābijas pussalu

Agnese Evarsone, 21.10.2009. 10:35

Piektdien, 23.oktobrī, plkst. 15.00  Rīgā, Valdemāra ielā 32 (Bufetē pie Zariņa) tiks dots starts kluba apPasaule rīkotajai moto-ekspedīcijai „apArābija 2009” jeb „50 un vienas nakts braucienam”, kurā piedalīsies trīs motociklisti: Mārtiņš Sils, Aldis Apšenieks un  Andis Neļķe.

Motociklisti plāno veikt 17’000 km garu braucienu, turpceļā šķērsojot Krievijas dienvidus un Azerbaidžānu, pēc tam paredzēts šķērsot Irānu visā tās garumā pa diagonāli. No Irānas šķērsojot Persijas jūras līci tiks sasniegta arābu pasaules sirds - Arābijas pussala un apmeklētas gandrīz visas šīs pussalas arābu valstis – Apvienotie Arābu Emirāti, Omāna, Jemena, Saūda Arābija. Arābijas pussala un valstis, kuras to ieskauj ir viena no retajām zemeslodes vietām, kura Latvijas motobraucēju vidū nav īpaši populāra un netiek bieži apmeklēta, tas arī ir galvenais iemesls kāpēc nolemts braukt tieši uz šo apvidu. Ekspedīcijas galvenie mērķi ir noskaidrot vai Arābijas pussala ir droša un sasniedzama motociklistiem no Latvijas, noskaidrot kādas grūtības var sagaidīt braucējus ceļā un sasniedzot galamērķi, un kādi ir vietējie ceļi pasaules daļā, par kuru ir tik daudz atšķirīgu viedokļu. Tāpat ekspedīcijas laikā būs iespēja iepazīties ar mūsu platuma grādiem neierasto cilvēku dzīves uztveri, domāšanu un sapratni par lietu kārtību. Ne mazums jautājumu būs risināmi arī robežu šķērsošanas laikā, jo kā zināms, tieši austrumu valstis šajā ziņā ir īpašas. Lai gan motociklisti ir nolēmuši darīt visu iespējamo, lai pieturētos gan pie sākotnējā maršruta, gan izvēlēto objektu un kultūrvēsturisko vietu apmeklējumiem, tomēr netiek izslēgtas iespējas nepieciešamības gadījumā mainīt maršrutu un izvēlēties citus ceļus, kā sasniegt nosprausto mērķi. Brauciena maršrutos ir iecerēts uzsvaru likt nevis uz vispāratzītām tūristu vietām un asfaltētām šosejām, bet izbaudīt vietējās nozīmes ceļus, ciematus un dabas objektus ar nacionālo šarmu, tādus par kuriem vairāk jūsmo paši iedzīvotāji, nevis tūrisma kompāniju menedžeri. Bet pati svarīgākā patiesība, ko noskaidrot dosies ekspedīcijas dalībnieki ir: vai tiešām Sarkanajā jūrā ūdens ir sāļāks nekā Persijas līcī, taču saldāks par ūdeni Nāves jūrā. Atceļā ceļotāji šķērsos Jordāniju, Sīriju un Turciju nonākot atpakaļ Eiropā, kur tos sagaidīs pavēss mājupceļš, kādu to var sagādāt Eiropas ziema decembrī.

Ekspedīcijas laikā iecerēts uzņemt 10 sēriju dokumentālo filmu ‘’50 un vienas nakts brauciens,’’ kuru pēc atgriešanas demonstrēs Latvijas televīzijā 2010.gada sākumā.  Brauciena laika paredzētas vairākas tiešās reportāžas, kuras tiks atspoguļotas gan Latvijas televīzijā, gan Radio SWH, un Latvijas Radio, kā arī kluba apPasaule mājas lapā  www.appasaule.lv un citos medijos. Ekspedīcijas iniciators un vadītājs ir Mārtiņš Sils, motobraucējs, kurš 2007/2008.gadā ekspedīcijas “apPasaule 2007” ietvaros 6 mēnešu laikā apbrauca apkārt zemeslodei ar motociklu. Šis brauciens iedvesmojis Mārtiņu organizēt arvien jaunas ekspedīcijas, lai iepazītu un izzinātu dažādus pasaules reģionus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV