Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Aicina doties ekskursijā pilsētvidē “Dzīve un nāve senajā Rīgā”

Liene Šarkūna, 21.04.2010. 13:05

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais, tāpēc šā gada tūrisma sezonā Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā jauns un uzlabotāks produkts - ekskursija pilsētvidē „Dzīve un nāve senajā Rīgā”. Maršrutā iekļauti Vecrīgas objekti, kas dažādos laika posmos ir bijuši saistīti ar medicīnu un pilsētas sadzīvi. Upes Rīdziņas atrašanās vietas apskate, kuru pilsētnieki aizbēra ar atkritumiem 17.gs., Sv. Jāņa baznīcas balkona uz kuru kāpnes no baznīcas iekšpuses neved, jo uz šo vietu dievkalpojumus nāca klausīties lepras slimnieki, kuri varēja tikt uz balkona tikai no baznīcas ārpuses, lai mazinātu iespēju aplipināt pilsētas iedzīvotājus.

Tāpat atklāt interesantus faktus par šodien visiem zināmām vietām un veidiem kā tās tika izmantotas agrāk. Vai šodien varam iedomāties, ka iemīļotās galerijas Centrs vietā agrāk atradās pilsētas anatomiskais teātris, ka mūsu Saeimas ēkas vietā agrāk bija klosteris un kapi, ka pie izstāžu zāles „ Arsenāls” atradās viens no pilsētas kauna stabiem, kur sodīja šarlatānus un „vieglas uzvedības sievietes”. 

Rīgas vecpilsēta ir pārsteigumiem un kolorītiem bagāta, šķiet, ka pavasaris un vasara ir īstais laiks, lai ne vien tūristi, bet arī mēs paši iepazītu savu pilsētu un tās seno vēsturi. 24. aprīlī ekskursiju sākumi plkst. 12.00 un plkst. 14.00 ekskursijām pieteikties savlaicīgi zvanot pa tālruni 67222665. Tikai sestdien maksa par ekskursiju ir muzeja ieejas biļete, kas skolēniem ir Ls 0.50, pensionāriem, studentiem- Ls 1.00, pieaugušajiem - Ls 1.50. Grupa no 10 līdz 20 cilvēkiem. Lūdzam, nodrošināties ar laika apstākļiem piemērotu apģērbu un ērtiem apaviem. 

Tāpat interesenti aicināti apskatīt rekonstruēto Kosmosa bioloģijas un medicīnas zāli. Muzeja darba laiks otrdien, trešdien, piektdien, sestdien 11—17, ceturtdien 11—19; slēgts svētdien, pirmdien un katra mēneša pēdējā piektdienā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV