Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Igaunija ielūdz latviešus apmeklēt kaimiņvalsti

Maria Alajõe, 17.05.2010. 16:23

Šodien, 17.maijā, Enterprise Estonia Igaunijas Tūrisma padome Latvijā atklāja kultūras brīvdienu kampaņu “Rezervēts”. Kampaņas mērķis ir aicināt latviešus izbaudīt  Igaunijas lieliskās kultūras bagātības.

“Mēs esam aizrautīgi kultūras pasākumu atbalstītāji un priecājamies par iespēju aicināt latviešus piedalīties Igaunijā rīkotajos koncertos, festivālos un pasākumos. Apmeklēt Igauniju ir pavisam vienkārši pateicoties relatīvi mazajiem attālumiem, bagātīgajiem informācijas avotiem, kā arī iespējai biļetes iegādāties internetā,” informē Elin Priks, Enterprise Estonia Igaunijas Tūrisma padomes mārketinga konsultante.

“Turklāt tagad mājas lapa www.visitestonia.com ir pieejama arī latviešu valodā, tādējādi padarot vēl ērtāku pieeju informācijai par dažādām atpūtas iespējām, reģioniem, pasākumiem, naktsmītnēm u.c. ar tūrismu saistītām tēmām. Kampaņas laikā ikvienam būs iespēja laimēt biļetes uz dažādiem pašu izvēlētiem pasākumiem,” papildina Elin.

Igaunija – interesants tūrisma galamērķis

Vairāk nekā 90% latviešu, kas apmeklē Igauniju, to dara vairākkārt. Lielākā daļa ceļojumu veikti izmantojot personīgās automašīnas.

„Salīdzinot ar 2008.gadu, 2009.gadā latviešu tūristu skaits samazinājās par 18%. Tomēr lielos pasākumus latvieši joprojām apmeklē labprāt, jo īpaši Dziesmu un deju festivālu un Madonnas koncertu, kad latviešu tūristu skaits pieauga vairāk nekā par 50% salīdzinot ar iepriekšējo gadu. 

Savukārt 2010.gada pirmajā ceturksnī tūristu skaits no Latvijas pieauga par 5% un pašlaik latvieši ieņem 5 vietu ierindojoties aiz Somijas, Vācijas, Zviedrijas un Krievijas viesiem,” skaidro Maria Alajõe, Enterprise Estonia valdes locekle.

2011. gada Tallinas fokuss - kultūra

Nākamgad Tallina vienlaikus ar Turku Somijā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. 2011.gadā Tallina sāks grandiozāko stāstu stāstīšanu tās vēsturē.

Tallinas, 2011. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas motīvs ir „Jūras krasta stāsti". Tā būtībā ir iekļauta gan Igaunijas vēsture, gan pašas Tallinas atrašanās vieta blakus jūrai, kas savukārt izskaidro Igaunijas bagāto kultūras daudzveidību, sakarus un konfliktus. „Būs ne vien tradicionālie festivāli un pasākumi, bet arī daudz un dažādu nebijušu notikumu. Ar spēcīgu kultūras programmu mēs ceram pulcēt vēl vairāk tūristu,” uzsver Andri Maimets, Tallinn 2011 pārstāvis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV