Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Autostopi.lv aicina izmantot izdevīgākas ceļošanas iespējas

Guna Miļusa, 23.07.2010. 13:31 | komentāri (1)

Lielākais Latvijas stopotāju portāls autostopi.lv aicina jau vasaras sezonā sākt ceļot izdevīgāk, ērti un ātri atrodot sev līdzbraucējus un saņemot par to atlīdzību, vai atrodot transporta līdzekli, tādejādi ievērojami ieekonomējot ceļa naudu un nokļūstot līdz gala mērķim ērtāk un ātrāk.
Autostopi.lv aicina izmantot izdevīgākas ceļošanas iespējas

Transporta biržas ideja ir organizēta stopošanas sistēmas radīšana: visi lietotāji ir reģistrēti, pastāv reitingu sistēma un atsauksmes, un ir redzams profila īpašnieka vecums, kas ir būtiski savstarpējās uzticības rādītāji. Ja runa ir par brauciena drošību un negadījumiem, tad tā ir tāda pati civiltiesiskā atbildība, kā izvēloties jebkuru citu transporta līdzekli, lai nokļūtu līdz galamērķim. Tas ir atrunāts arī ceļu satiksmes noteikumos. Un pastāv apdrošināšana, kura attiecas ne vien uz transporta līdzekli un tā šoferi, bet arī uz līdzbraucējiem, neskatoties uz to, vai ceļā dodas radinieks vai nepazīstams cilvēks.

Jāatzīst, ka, ja cilvēks pats atrod sev transporta līdzekli, lai nokļūtu no viena punkta līdz otram, tam ir daudzi plusi, jo, piemēram, ir maršruti, kuri sabiedriskais transports nekursē. Arī situācijā, ja vēlaties aizvest mantas, tas ir daudz izdevīgāk. Daudziem autotransporta vadītājiem ikdiena paiet, braucot monotonā maršrutā, turklāt būtisks apstāklis ir degvielas cenas un finansiālā situācija, tādejādi veidojas abpusēja interese gan no vadītāja, gan līdzbraucēja aspekta raugoties.

Portāla autostopi.lv vadītājs Artis Ādmīdiņš uzskata, ka „cilvēkiem trūkst informācijas par pieejamajām iespējām. Pastāv arī zināms psiholoģiskais moments, bet situācijai ir tendence mainīties, un sabiedrība iegūst izpratni, ka stopošana un līdzbraucēju meklēšana ir ne vien rentabla, bet tā arī lieliska komunicēšanās iespēja. Tieši šī iemesla dēļ vēlamies aicināt cilvēkus izmantot šāda ceļošanas veida sniegtās iespējas ne vien Latvijā, bet arī, izvēloties galamērķi ārvalstīs".

Interneta vietne autostopi.lv seko organizētas stopošanas aizsācējvalstij Vācijai, kur šāda veida ceļošanas prakse aizsākta jau 50 – tajos gados. Darbojās pat īpaša telefoncentrāle, kas pieņem braucēju un līdzbraucēju zvanus. Stopošanas organizētībai pēdējos gados raksturīga pieaugoša progresija, un tā lēnām apgūst arī interneta sniegtās iespējas, sniedzot ērtības un drošības sajūtu. Portālā līdzbraucējiem un šoferiem ir iespēja izveidot savu brauciena maršrutu, datumu, laiku un reglamentēt brauciena cenu.

Detalizētāk par organizētās stopošanas iespējām: www.autostopi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV