Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sākusi darboties jauna tūrisma mājaslapa www.visitligatne.lv

Līgatnes tūrisma informācijas centrs, 15.08.2010. 20:50 | komentāri (2)

Šonedēļ ir sākusi darboties jauna Līgatnes novada tūrisma mājaslapa www.visitligatne.lv .

Pagaidām mājaslapa pieejama latviešu valodā, taču jau drīzumā tā būs aplūkojama angļu valodā un vēlāk arī krievu, vācu, lietuviešu un igauņu valodās.

Jaunā mājaslapa tapusi pateicoties ERAF projektam „ Līgatnes papīrfabrikas ciemata kultūrvēsturiskās tūrisma takas izveide". Projekta ietvaros jau uzsākta labiekārtotas tūrisma takas izveide Līgatnē. Tāpat pie Līgatnes tūrisma objektiem tiks uzstādītas informatīvās norādes un izdots ceļvedis pa Līgatnes papīrfabrikas ciemata vēsturisko centru.

Līgatnes papīrfabrikas ciemata vēsturiskais centrs pieder Latvijas piemirstajām un nenovērtētajām, kultūras bagātībām. Šis ir unikāls 19. gadsimta beigu industriālās pilsētbūvniecības un koka arhitektūras ansamblis, kas tapis patiecoties Līgatnes papīrfabrikas uzplaukumam. Lielākā daļa pilsētas centra sabiedrisko namu tapuši pēc pirmā latviešu akadēmiski izglītotā arhitekta Jāņa Frīdriha Baumaņa projekta. Labi saglabājušies ne tikai raksturīgie sarkano ķieģeļu nami, bet arī koka rindu mājas, kas savulaik celtas papīrfabrikas strādnieku vajadzībām un apdzīvotas līdz mūsdienām.

Laipni lūdzam novērtēt mūsu jauno mājaslapu un gaidām ciemos Līgatnē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV