Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noskaidroti divdesmit pieci izcilākie ūdenstūrisma galamērķi Eiropā

Kristīne Circene, 29.09.2010. 12:09

Briselē apbalvošanas ceremonijā divdesmit pieciem tūrisma galamērķiem Eiropā tika piešķirts tituls "2010. gada izcilākais Eiropas ūdenstūrisma galamērķis". Pateicoties inovatīvai pieejai un ilgtspējīgai tūrisma piedāvājuma vadībai un veicināšanai, ainaviski skaistas vietas pie ūdenskrātuvēm Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Horvātijā, Kiprā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Vācijā, Grieķijā, Ungārijā, Islandē, Īrijā, Itālijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā, Luksemburgā, Nīderlandē, Polijā, Rumānijā, Spānijā, Slovēnijā un Turcijā saņēma apbalvojumu "Izcilākais Eiropas tūrisma galamērķis" (EDEN). Šādi ar EDEN palīdzību sabiedrības uzmanības lokā nonāk jauni un mazpazīstami ceļojumu galamērķi Eiropas Savienībā. Turklāt šī iniciatīva veicina ilgtspējīgu pieeju tūrismā, popularizē maz apmeklētas vietas un šādi atslogo tūristu pārpilnus reģionus.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par rūpniecības un uzņēmējdarbības jomu Antonio Tajāni teica: "Šajās divdesmit piecās gleznainajās vietās liela nozīme piešķirta pastāvīgiem ekoloģiskiem pasākumiem, lai aizsargātu dabu, paturot prātā vajadzību saglabāt ekosistēmas nākamajām paaudzēm. Šajos lielākoties piejūras, ezeru un upju krastu galamērķos izmanto inovatīvu pieeju ūdenstūrisma piedāvājumā, lai ne tikai veicinātu vides kvalitāti, bet arī risinātu sezonalitātes problēmu un virzītu tūristu plūsmu uz nepazīstamākiem ceļojumu galamērķiem."

Titula "2010. gada izcilākais Eiropas ūdenstūrisma galamērķis" laureāti ir:

Seelentium – Augšējais Infīrteles reģions (Austrija),
Eau d'heure ezeri (Beļģija),
Silistras reģionālā administrācija (Bulgārija),
Nina (Horvātija), Kato Pirgosa (Kipra),
Bystřicko (Čehija), Vertsjervs (Vircezers) (Igaunija),
Saimaa Holiday (Somija),
Puatū purvaine, kas iekļauta Francijas ievērojamo tūrisma vietu sarakstā (Francija),
Priekšpomerānijas upju reģions (Vācija),
Seres prefektūra (Grieķija),
Tisa ezers (Ungārija),
Ziemeļfjordu reģions (Islande),
Lūphedas pussala Klēras grāfistē – Kilkija (Īrija),
Monta Isola municipalitāte (Itālija),
Jūras kūrorts Jūrmala (Latvija),
Zarasi reģions ― paradīzes stūrītis zemes virsū (Lietuva),
Augšsiras dabasparks (Luksemburga),
Isla (Senglea) (Malta),
WaterReijk Weerribben Wieden ― Giethoorn un mitrāji (Nīderlande),
Bebža ieleja un mitrāji ― dabas rezervāts (Polija),
Geoagiu Băi (Rumānija),
Kolpas upe (Slovēnija),
Agvarda (Spānija),
Bitlis-Nemrut krātera ezers (Turcija).

Kopš 2007. gada ar EDEN projektu tiek veicināti ilgtspējīgi tūrisma modeļi Eiropas Savienībā un kandidātvalstīs. Projekts pamatojas uz valstī ik gadu organizētiem konkursiem, kuros katrā projektā iesaistītajā valstī izraugās izcilāko tūrisma galamērķi konkursam, kurā nosaka izcilākos tūrisma galamērķus Eiropā. Komisija kopā ar attiecīgajām valstu tūrisma iestādēm katru gadu izraugās atšķirīgu moto. Līdz šim konkursi bija veltīti lauku tūrismam (2007. gads), vietējam nemateriālajam mantojumam (2008. gads), aizsargājamām dabas teritorijām (2009. gads), bet šogad ūdenstūrismam.

Vairāk informācijas par EDEN projektu un iepriekšējiem titula ieguvējiem var atrast:
http://ec.europa.eu/eden.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV