Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Līgatnes padomju bunkurs iekļauts Lonely Planet izdotajā gadagrāmatā "Best in Travel 2011"

S. Usāne, 03.11.2010. 11:56

www.travelart.lv ziņo, ka jaunākajā pasaules slavenākajā savas nišas izdevniecībā „Lonely Planet" gadagrāmatā "Best in Travel 2011", kas ir viens no prestižākajiem industrijas izdevumiem, kā viens no interesantākajiem padomju mantojuma apskates objektiem iekļauts Līgatnes padomju slepenais bunkurs.

Atceroties, ka tieši 2011.gadā tiks pieminēta PSRS sabrukšanas 20.gadadiena, "Best in Travel" iekļauts īpašs ceļa mērķu saraksts ar 10 vietām, kas uzskatāmas par aizgājušā laika dīvainākajām relikvijām.

Pirmajā vietā gozējoties Maskavas metro, šajā sarakstā iekļauta arī, šķiet, pēdējo gadu ejošākā Latvijas tūrisma eksportprece – Karostas cietums Liepājā. Lonely Planet autori drošsiržiem iesaka bijušajā armijas cietumā pavadīt nakti, bet ļautiņiem ar mazāk mazohistiskām nosliecēm, - tūri gida pavadībā.

Ja Karostas darboņu aktivitātes ārvalstu apskatnieki pamanījuši un novērtējuši jau labi sen, tad prieks, ka ievērību izpelnījies arī vēl viens objekts – īpaši slepenais Padomju bunkurs zem Līgatnes rehabilitācijas centra, kurš "izskatās gluži tāpat kā pirms 28 gadiem", kad tas kalpoja saviem paredzētajiem mērķiem.

Interesanti, ka starp Lonely Planet ieteiktajiem galamērķiem 2011.gadam, divi augstāk pieminētie arī ir vienīgie no Baltijas. Igaunija un Lietuva nav pieminētas.

avots: travelart.lv/index.php

SIA „Rehabilitācijas centra „Līgatne"" teritorijā 9m zem zemes atrodas labiekārtots Padomju laika īpaši slepenais objekts ar segvārdu „Pansionāts" 2000m2 platībā. Tas izbūvēts pagājušā gadsimta 80-tajos gados politiskās un valsts varas elites vajadzībām valsts vadīšanai atomkara gadījumā. Tā slepenības zīmogu noņēma tikai 200. gadā.

Ekskursijas pa bunkuru tiek organizētas grupās, kurās ir vismaz 10 personas. Gidi vada ekskursijas latviešu, krievu un angļu valodā. Ekskursijas ilgums no 1 stundas līdz 1,5 stundai. Lai ekskursija būtu izdevusies darba dienās nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. !Individuālās ekskursijas bunkurā notiek sestdienās svētdienās plkst. 12.00; 14.00; 16.00!

SIA Rehabilitācijas centrs „Līgatne"
Skaļupes, Līgatnes pag., Līgatnes nov., LV-4108, Latvija
Administratoru Tel. +371 64161915, +371 26467747
e-pasts: hotel@rehcentrs.apollo.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV