Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mistiskā un neatklātā Rīgas Maskavas forštate

Kristīne Fedotova, 11.11.2010. 18:45

Tūrisma aģentūra „Jauni Rakursi" 20. novembrī aicina pievienoties Maskavas forštates izpētes braucienā - ekskursijā. 3 stundu garā ekskursijā vēsture mīsies ar šodienu, reliģija ar misticismu un visam pāri - stāsti un leģendas, tiks apskatīts Grebenščikova vecticībnieku lūgšanu nams un Eižena Finka piemiņas māja.
Mistiskā un neatklātā Rīgas Maskavas forštate

Maskavas forštate, no kuras mazliet baidāmies, slēpj sevī daudzus noslēpumus. Te labā saglabātības pakāpē dominē 19.gs. koka ēkas un 20.gs. īres nami, koka grausti mijas ar atjaunotām ēkām un ielām, te izvietotas interesantas skulptūras un pieminekļi. Šī ir vieta, kur atrodas Rīgas vecākie kapi, viens no vecākajiem Rīgas dārziem, te vienā no dievnamiem zem altāra daļas darbojas svētavots. Tā noteikti ir viena no interesatākajām un krāsainākajām Rīgas priekšpilsētām.

Autobusa ekskursijas laikā plānots krustu šķērsu izbraukāt Maskačkas šaurās ieliņas un iepazīstot forštates koka apbūvi, daudzveidīgo dievnamu arhitektūru un vasarā zaļojošos dārzus un parkus, gids stāstīs par ievērojamām vietām, cilvēkiem, leģendām un vēsturiskiem notikumiem, kas norisinājušies Maskavas forštatē. Varēs vērot arī to, kā notiek attīstība un pilsētvides sakrātošana forštatē.

Par eksluzīvām nosaucamas divas vietas, kuras tiks apskatītas ekskursijas laikā: Grebenščikova vecticībnieku lūgšanu nams un Eižena Finka piemiņas māja. Lai gan ekskursija tiks vadīta latviski, Grebenščikova vecticībnieku lūgšanu namā būs bagātīga ekskursija krievu valodā – tur apskatīsim lūgšanu zāli ar greznajām ikonām un arī īpašo kristīšanas telpu. Ņemot vērā vecticībnieku tradīcijas, sievietēm lūgums paņemt līdzi galvassegu – lakatu un ģērbties svārkos.

Turpretī ekskursijas noslēgumā būs viesošanās leģendārā fotogrāfa un gaišreģa Eižena Finka piemiņas mājā un, dzerot tēju/kafiju, ieklausīsimies kāda Maskavas forštates iedzīvotāja stāstos par Finku un ikdienas dzīvi forštatē.

Eksursijas cena ir 7Ls plus ziedojumi Grebenščikova lūgšanu namā un Eižena Finka mājā. Tikšanās vieta – pie Zinātņu akadēmijas Rīgā, Akadēmijas laukumā 1.

Papildus informācija par šo un citiem „Jauni rakursi" piedāvājumiem atrodama mājas lapā www.jaunirakursi.lv. Aicinām ekskursijai pieteikties savlaicīgi zvanot uz 29257464 vai sūtot e – pastu info@jaunirakursi.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV