Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Uz pēcpusdienas kafijas tasi 19. gadsimtā

Kristīne Fedotova, 03.12.2010. 00:24

9. decembrī aģentūra „Jauni rakursi” aicina iekāpt laika mašīnā, lai izbaudītu 19. gadsimta Baltijas muižniecības ikdienas atmosfēru neogotikas pilī - Rūmenes muižā.
Uz pēcpusdienas kafijas tasi  19. gadsimtā

Ceturtdienas pēcpusdiena ir mirklis, kad izrauties no ikdienas steigas un ļaut sev pasapņot par citiem laikiem Kandavas novadā, kur rāmi gaida viesus īsta neogotikas pērle – Rūmenes muiža.

Rūmenes muiža nav no tām vietām, uz kuru var doties vienkārši brīvajā brīdī izlemjot iekāpt mašīnā un nokļūt tur, bet 9. decembrī muiža būs atvērta „Jaunu rakursu" īpašajiem viesiem, tāpēc ikviens ir aicināts.

Muižas kompleksa restaurācija veikta arhitektes Zaigas Gailes vadībā, apmeklētājiem atvērta kopš 2009.gada jūlija. Muižas kungu māja celta 1876.gadā pēc arhitekta Teodora Zeilera projekta. Kungu māja atrodas pakalnā, un tās gala fasādi ar zemāk esošo parku savieno kāpņu un terasu sistēma, kas beidzas pie dīķa ar mākslīgi veidotu sirds formas saliņu. Savukārt, muižas ainavu parku savulaik plānojis Rīgas dārzu un parku arhitekts Georgs Kūfalts.

Pēc ekskursijas tūlīt pat nebūs jāraušas autobusā, lai dotos atpakaļ uz steidzīgo Rīgu, bet pēc muižas apskates vēl ļausimies mirklim atpūtas un muižas telpās mierīgā gaisotnē baudīsim tēju, kafiju un pašmāju saldo un sāļo cepumu izlasi!

Ekskursijai jāpiesakās savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Pietekties var zvanot pa tālruni 29257464 vai rakstot uz info@jaunirakursi.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV