Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Uz Pārgaujas novadu Adventa laikā aicina barons

Kristīne Fedotova, 03.12.2010. 20:50

Jaunums Latvijā – teatrāla ekskursija! 19. decembrī „Jauni Rakursi” dodas iepazīt Pārgaujas novadu pārsteigumiem bagātā ekskursijā: unikāla dievnama apmeklējums, ērģeļu stabuļu skaņas, lauku labumu tirdziņš, kinofilmas „Purva Bridējs” nabagmājas liktenis un... kā lēš zinātāji, kuri mēdz iegriezties Braslas krogā, iespējama tikšanās ar pašu baronu!
Uz Pārgaujas novadu Adventa laikā aicina barons

Pirmssvētku laikā aģentūra „Jauni rakursi" rīko ekskursiju Pārgaujas novadā, kurš slēpj sevī dažādas leģendas un stāstus, kā arī glabā kādu īpašu dievnamu. Latvijā ir tikai trīs evaņģēliski luteriskās baznīcas dievnami, kuru logu vitrāžas stāsta par Kristus bērna piedzimšanu. Viens no tiem atrodas Pārgaujas novadā – Straupē. Unikālajā dievnamā ikvienu pārsteidz baznīcas bagātības: barokālais koka zvanu tornis, vienīgais veramais koka altāris Latvijā, mākslinieciski vērtīgās S. Vidberga vitrāžas... Būs iespēja uz mirkli aizmirst ikdienišķo, klausoties baznīcas ērģeļu stabuļu skaņās!

Esot Straupē, paredzēts bijušās rosīgās Hanzas savienības pilsētas Roopas lauku labumu tirdziņa apmeklējums, kur varēs iegādāties lauku labumus gan Ziemassvētku galdam, gan mīļām svētku dāvaniņām saviem tuvākajiem. Un tas vēl nav viss: ekskursijas dalībnieki uzzinās, kāds ir bijis kinofilmā "Purva bridējs" rādītās nabagmājas liktenis, pārbaudīs Braslas tilta stiprumu un noskaidros, kādi vēži aug bijušajā Braslas HES, bet pirms došanās atpakaļ uz Rīgu ceļš vedīs caur Braslas krogu, kur paredzēta pusdienu pauze.

Ir zināms, ka Braslas krogā, iemalkot kafiju iegriežas pats Lielstraupes pils barons Hanss Johans Oto fon Rozens (1870-1940), kurš ļoti mīl kavēties atmiņās un augstu vērtē labu kompāniju. Barons fon Rozens dalīsies savos atmiņu stāstos ar ekskursantiem.

Tā kā tikšanās ar baronu vilina daudzus, interesenti tiek aicināti pieteikties savlaicīgi, jo vietu skaits ir ierobežots. Informācija pieejama mājas lapā www.jaunirakursi.lv, pieteikšanās ekskursijai pa tālruni 29257464 vai info@jaunirakursi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV