Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas tūrisma nozarei prognozē stabilitāti un attīstību

Inese Libere, 04.01.2011. 10:04

"Šis gads tūrismā būs stabilitātes gads. Ārzemju tūristu skaits, kas apmeklēs Latviju, varētu pieaugt par 5% līdz 10%. Viens no nozīmīgākajiem indikatoriem, kas parādīs, kāda būs jaunā tūrisma sezona, ir izstāde-gadatirgus "Balttour 2011". Izstādē varēs redzēt, kādi ir jaunie piedāvājumi, cik aktīvi ir pārdevēji, kāds ir cenu līmenis. Tūrisma nozare ļoti gatavojas šim notikumam," norāda Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.
Latvijas tūrisma nozarei prognozē stabilitāti un attīstību

Atskats uz 2010. gadu

Pēc Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) datiem, 2010. gadā aģentūras apkalpojušas par 22% vairāk ceļotāju nekā 2009. gadā. Čarterreisu pasažieru skaits ir pieaudzis par 15%. Arī grupu braucienus ar autobusu uz ārvalstīm 2010. gadā izmantoja par 12% vairāk ceļotāju. Aviosatiksmes pasažieru skaits aģentūrās pieaudzis par 22%. Iekšzemes tūrisms 2010. gadā ir palielinājies par 12%.

TAVA atzīmē, ka viesnīcās un citās tūristu mītnēs, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2010. gada trešajā ceturksnī tika apkalpoti 532,4 tūkstoši cilvēku jeb par 29,5% vairāk nekā 2009. gada tajā pašā periodā. Priecē, ka no visiem apkalpotajiem cilvēkiem 68% bija ārvalstu viesi un visvairāk ir pieaudzis viesu skaits no Krievijas - par 79%.

2011. gada prognoze

"Uz 2011. gadu raugos ļoti cerīgi. Šogad tūrisma aģentūras plāno apkalpot vismaz par 5% vairāk klientu nekā aizvadītajā gadā. Aģentūras plāno attīstīt jaunus piedāvājumus tuviem un tāliem ceļojumiem ārvalstīs, kā arī izstrādāt jaunus maršrutus ceļotājiem pa Latviju. Tie tiks piedāvāti jau "Balttour 2011" apmeklētājiem, turklāt par īpaši draudzīgiem noteikumiem," norāda ALTA prezidente Kitija Gitendorfa.

TAVA direktors Armands Slokenbergs uzsver, ka 2010. gadā ārvalstu tūristi ieradās Latvijā, lai galvenokārt baudītu dabu, klusumu, ģimenes mieru un atpūtu kopā ar bērniem. Lai atbalstītu šo pieprasījumu un palielinātu atbilstošu tūrisma pakalpojumu piedāvājumu no Latvijas uzņēmēju puses, šogad izstādes-gadatirgus "Balttour 2011" organizatori tematiskajai hallei "Apceļo Latviju!" ir izraudzījušies atbilstošu devīzi - "Baudi nesteidzoties!", bet tematiskajā hallē "Atklāj pasauli!" veidos speciālu zonu bērnu tūrismam.

Arī asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele ir pozitīvi noskaņota: "Šogad tūristu skaits varētu pieaugt par 10%. Labas cenas, kvalitatīvi pakalpojumi, arī sortiments, ko piedāvāt tūristiem, kļūst arvien plašāks un interesantāks. Atskaites punkts, kas liek Latvijas tūrismam mobilizēties, ir "Balttour". Šogad izstāde-gadatirgus solās būt īpaši labs, un tajā varēs iegādāties ceļojumus un tūrisma pakalpojumus par zemām cenām," stāsta asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

"Balttour 2011" - gada tūrisma notikums Nr. 1

18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2011" notiks no 11.februāra līdz 13.februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi veidos 250 dalībnieku ekspozīcijas stendos, pārstāvot vismaz 25 pasaules valstis. Izstādi apmeklēs vairāk nekā 30 000 ceļotmīļu un profesionāļu no vairāk nekā 30 valstīm. Izstādi rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, kas ir noslēguši sadarbības līgumu ar piecu gadu stratēģisko mērķi attīstīt "Balttour" par nozīmīgāko tūrisma izstādi ne tikai Baltijā, bet arī Ziemeļvalstīs.

Vairāk par izstādi: balttour.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV