Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jūrmala piedalās tūrisma gadatirgū Somijā

Elita Cepurīte, 17.01.2011. 14:55

Jūrmalas domes tūrisma informācijas centra pārstāvji kopā ar pilsētas tūrisma nozares uzņēmējiem 20.–23. janvārī piedalīsies tūrisma gadatirgū „MATKA 2011" („Ceļojums 2011") Helsinkos, Somijā, kur Latvijas stendā pārstāvēs Jūrmalu.

„MATKA" ir lielākais tūrisma gadatirgus Ziemeļeiropā, un 2010. gadā to apmeklēja 82 tūkstoši interesentu.

„Jūrmala šajā gadatirgū piedalās jau devīto reizi, un mums ar savu piedāvājumu katru gadu izdodas piesaistīt arvien vairāk tūristu, kas atklāj sev Jūrmalu vai atkārtoti to izvēlas kā sava ceļojuma galamērķi," stāsta Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomikas un attīstības jautājumos Māris Dzenītis.

Gadatirgus apmeklētāji Latvijas stendā varēs iegūt informāciju par kūrortārstniecības un spa pakalpojumiem un aktīvās atpūtas iespējām Jūrmalā, par kultūras un sporta pasākumiem pilsētā visa gada garumā, kā arī izklaides un atpūtas iespējām visai ģimenei Dzintaru meža parkā, ūdens atrakciju parkā „Līvu akvaparks" un Majoru sporta hallē. Īpaši tiks popularizēts pasaules čempionāts ziemas peldēšanā, kas Jūrmalā notiks 2012. gada ziemā.

Interesenti varēs saņemt Jūrmalas tūristu mītņu bukletus, kā arī pilsētas domes sagatavoto jauno bukletu „Jūrmala 2011" somu valodā, kurā ietverta informācija par ievērojamākajām pilsētas vietām, apskates objektiem un pasākumu un notikumu kalendārs visam gadam.

2010. gada pirmajos deviņos mēnešos tūristu skaits no Somijas Jūrmalā bija 5 % no tūristu kopējā skaita. Statistikas dati liecina, ka viesi no Somijas lielākoties izvēlas kūrortviesnīcas un viesnīcas, un ceļojuma mērķis ir atpūta, spa un kūrortprocedūras, kā arī biznesa darījumi un lietišķas tikšanās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV