Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Krēslas stunda pie melnā sivēna

Kristīne Fedotova, 19.01.2011. 14:32

Ventspili teju vai katrs zinātkārs latviešu ceļotājs jau ir apmeklējis. Taču ir kas tāds, ko tur baudījis tikai retais. Tieši tādēļ „Jauni Rakursi" 29. janvārī brauc no Rīgas uz Ventspili aicinot līdzi zinātkāros ceļotājus, bet šoreiz – mazliet netradicionālākā maršrutā.
Krēslas stunda pie melnā sivēna

Ventspils viennozīmīgi ir viena no populārākajām Latvijas pilsētām, ko latviešu ceļotājs dodas apskatīt – sakopta pilsēta, interesanti notikumi un jūras krasts... Ierodoties Ventspilī , protams, gids vedīs pa Ventspils skaistajām ieliņām, caur tirgus laukumu, tiks apmeklēts skatu laukums un būs arī mirklis pie ziemīgās jūras. Taču cik daudzi no mums ir tikušies pie ugunskura ar ventiņiem, baudījuši stāstījumu ventiņu dialektā un mielojušies ar skābputru un sklandraušiem? Un kurš no mums ir pavadījis krēslas stundu Livonijas ordeņa pilī ar karstu dzērienu pie iekurta pavarda, turklāt kopā ar īstām pils dāmām dzīvā 14. gadsimta noskaņā? Un kas ir Melnais sivēns pie kura var viesoties krēslas stundā? Tā ir ekskursija zinātkāram latvietim, kurā ne tikai izklaidējas, bet arī uzzina, atklāj, iepazīst un pavisam noteikti mājās paņem līdzi daudzkrāsainus iespaidus, jo šoreiz nevienai no visām piecām maņām nebūs jāpaliek dīkā. Vairāk informācijas par braucienu mājas lapā. Vietu skaits ierobežots, tāpēc aicinām pieteikties laicīgi!

„Jauni Rakursi" sola neapstāties pie tradicionālajiem maršrutiem un virzieniem, bet turpināt meklēt ko jaunu, tāpēc www.jaunirakursi.lv var atrast gan informāciju par tematiskajām sarunu priekšpusdienām, gan ekskursijām, gan Rīgas namu stāstus. Pieteikties „Jauni Rakursi" organizētajiem notikumiem, kā arī iegūt papildus informāciju var zvanot pa tālruni 29257464 vai rakstot uz info@jaunirakursi.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV