Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Izdots ceļvedis par populārākajiem tūrisma apskates objektiem Rīgā

Guna Caune, 20.01.2011. 12:36

Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) ir izveidojis un publicējis ceļvedi par 15 populārākajiem tūrisma apskates objektiem Rīgā. Pagaidām ceļvedis "TOP 15 tourist sites in Riga" izdots angļu valodā. Gatavojoties jaunajai tūrisma sezonai, līdz marta sākumam tiks publicētas tā versijas krievu un vācu valodā.
Izdots ceļvedis par populārākajiem tūrisma apskates objektiem Rīgā

Ceļvedī īsumā ir raksturoti tādi apskates objekti kā Doma laukums, Līvu laukums, Rātslaukums, Sv. Pētera baznīca, Brīvības piemineklis, Melngalvju nams, Pulvertornis, radošais kvartāls Spīķeri, dzīvojamo ēku komplekss Trīs brāļi, jūgendstila rajons, Latvijas Nacionālā opera, Centrāltirgus, Rīgas pils, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Kalnciema ielas kvartāls. Rīgas viesu ērtībai publicēta viegli pārskatāma karte, kur atzīmētas objektu atrašanās vietas.

Ceļvedis ir pieejams Rīgas tūrisma koordinācijas un informācijas centros un atsevišķās Rīgas viesnīcās. Šo, tāpat kā citus RTAB publicētos materiālus par Rīgas tūrisma piedāvājumu, tūrisma nozares dalībnieki var bez maksas saņemt izplatīšanai pilsētas viesiem, aizpildot informatīvo materiālu pasūtīšanas anketu, kas ir publicēta http://www.liveriga.com/lv/info_mat/.

Pērn RTAB sadarbībā ar TAVA izveidoja un publicēja ceļvedi par 10 populārākajiem tūrisma apskates objektiem Latvijā angļu un krievu valodā. Papildu informatīvo materiālu izstrādei un izplatīšanai RTAB un TAVA sadarbojas arī mārketinga komunikācijā ārējos tirgos, tūrisma produktu izstrādē, koordinācijā dalībai starptautiskās izstādēs, žurnālistu vizīšu organizēšanā un apkalpošanā, kā arī projekta "Rīga - Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014" ietvaros.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".

Foto: Vladislavs Punculs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV