Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ar bērniem uz "Balttour 2011"

Inese Libere, 28.01.2011. 10:39

Pasaulē arvien populārāka kļūst ceļošana kopā ar bērniem, tāpēc 18. starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2011" īpaši būs padomāts par tās visjaunākajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem.

Bērni ceļo!

Izstādes organizatori - Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija ALTA un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 - sadarbībā ar žurnālu Detki.lv izstādes tematiskajā hallē "Atklāj pasauli!" prezentēs bērnu tūrisma stendu zonu "Bērni ceļo!", kur varēs smelties idejas un padomus par drošu un komfortablu ceļošanu kopā ar mazajiem ķipariem - gan pa Latviju, gan uz attālākiem zemes nostūriem.

Profesionālas atbildes

"Balttour 2011" varēs saņemt profesionāļu konsultācijas ne tikai par ceļošanas iespējām Latvijā un ārzemēs, bet arī par tam nepieciešamajiem dokumentiem, veselības apdrošināšanu un profilakses pasākumiem.

Psiholoģe Karīna Boroduļina konsultēs vecākus, kā sagatavot mazuli pirmajam svarīgajam ceļojumam un kā bērnu iepazīstināt ar jaunu valsti. Tā kā bērniem pastāv risks ceļojumā savainoties vai saslimt, tad pediatre Kristīne Baranova vecākiem palīdzēs sagatavot piemērotu ceļojumu aptieciņu. Savukārt aviokompānijas "Lufthansa" pārstāvis pastāstīs, kā sagatavot bērnu lidojumam, kā arī izstāstīs par lidojumu iespējām bez vecākiem, piemēram, kad bērnam jādodas uz vasaras nometni. Pārstāvis no Latvijas Zvērinātu notāru padomes sniegs konsultācijas par pilnvaru un atļauju sagatavošanu, kad kopā ar bērniem ceļo viens no vecākiem.

Par drošu ceļošanu kopā ar bērniem

Mācību programmas "Par bērna drošību mājās" veidotāja Irēna Putniņa pastāstīs, kā rūpēties par mazuļa drošību ceļojumā, kā pareizi ievērot bērna higiēnu un kādus virtuves piederumus (pudelītes, karotītes, šķīvīšus) jāņem līdzi, dodoties ceļojumā.

Savukārt Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvis izstāstīs, kādi ir svarīgākie kritēriji, kas nosaka, vai autosēdeklītis ir drošs. Speciālisti palīdzēs izvēlēties vispiemērotāko bērnu autosēdeklīti tieši jūsu bērnam un akcentēs uzmanību tam, kādiem ceļu satiksmes noteikumiem jāpievērš īpaša uzmanība, kad mašīnā atrodas bērns. Turklāt Valsts Robežsardzes darbinieki konsultēs par bērnu ceļošanas noteikumiem, šķērsojot robežu.

Izklaides mazajiem ceļotmīļiem

Kamēr vecāki izglītosies, mazie ceļotāji varēs baudīt plašu kultūras un izklaides programmu, piedaloties aizraujošos pasākumos, atrakcijās, rotaļās un konkursos, kuri būs veltīti bērnu drošībai. Uzvarētāji saņems balvas no žurnāla Detki.lv. Bērni varēs spēlēties radošajā darbnīcā Ingas Čeres un viņas palīgu vadībā, kuri ar lielāko prieku izkrāsos bērnu sejiņas un ļaus iejusties dažādu pasaku varoņu tēlos. Bērniem būs iespēja nobaudīt sulas dažādos iepakojumos, kas ir speciāli izstrādāti ceļošanai.

Ģimenes ceļojumi par īpašām cenām

Izstādē- gadatirgū "Balttour 2011" trīs dienu garumā vecāki kopā ar bērniem varēs izvēlēties tieši savai ģimenei vispiemērotāko ceļojumu un iegādāties to par īpašu izstādes cenu, būs iespējams arī rezervēt viesu namus, kempingus un pirtis ikvienam ģimenes pasākumam par zemām cenām.

Aviokompānija "airBaltic" izstādes apmeklētājiem ir sagatavojusi speciālu piedāvājumu "Bērni lido bezmaksas!" - iegādājies divas aviobiļetes un bērnam līdz 11 gadu vecumam saņem biļeti bez maksas.

Nāciet uz "Balttour 2011" un ceļojiet kopā ar bērniem drošāk un ērtāk!

18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2011" notiks no 11. līdz 13.februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Vairāk par izstādi un dalībnieku jaunumiem: www.balttour.lv

Darba laiks:

11.februārī 11.00-14.00 (profesionāļiem)

11.februārī 14.00-20.00

12.februārī 10.00-18.00

13.februārī 10.00-17.00

Biļešu cenas:

11.februārī 11.00-14.00 (profesionāļu diena) - Ls 7

Pieaugušajiem - Ls 2,00

Skolēniem, pensionāriem - Ls 1,50

Līdz 7 gadu vecumam - bez maksas

Ģimenes biļete 2+2 (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) - Ls 5

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV