Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Apmeklē "Balttour 2011" un baudi Latvijas daudzveidību nesteidzoties

Inese Libere, 03.02.2011. 16:59

18. starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgus "Balttour 2011" tematiskā halle "Apceļo Latviju!" būs kā namamāte, kurā ikviens tiks laipni sagaidīts ar devīzi – "Baudi nesteidzoties!".
Apmeklē "Balttour 2011" un baudi Latvijas daudzveidību nesteidzoties

"Apmeklējot Latvijas halli, jūs apciemosiet Latviju! Iepazīsiet mums tik raksturīgo kolorītu, mūziku, deju, rokdarbus... Burtiski "ienirsiet" īpašajā izstādes atmosfērā un iegūsiet neaizmirstamas emocijas. Turklāt uz lielās skatuves nepārtraukti uzstāsies mūsu talanti," sola "Balttour 2011" projekta vadītāja Ilona Ansone.

Lielā ceļojumu izpārdošana

Ceļošana pa Latviju nav iedomājama bez piemērotas naktsmītnes, tāpēc izstādes laikā apmeklētāji varēs iegādāties viesnīcu un viesu namu speciālos piedāvājumus nakšņošanai, atpūtai un veselības atjaunošanai par izstādes cenām.
"Ar lielu optimismu gaidu "Balttour 2011", jo pirmo reizi izstāde tiek veidota kā gadatirgus, kas ir veiksmīgs koncepts, ko arī pierāda aizvadītā gada Igaunijas tūrisma izstāde. Arī Latvijas uzņēmēji ir sasparojušies un izstādes apmeklētājiem gatavo vilinošus piedāvājumus," norāda Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.

Piedzīvojumi un atpūta visos novados

Latvijas daudzveidīgumu prezentēs visi četri Latvijas novadi, piedāvājot jaunākās Latvijas lauku tūrisma iespējas, kā arī vietējos ražojumus un ekoloģiskus pārtikas produktus. "Šī brīža Latvijas ekonomiskā situācija vietējiem tūrisma uzņēmējiem liek īpaši pārdomāt savu piedāvājumu, lai tas spētu uzrunāt ceļotājus. Tiek samazinātas cenas, piedāvātie pakalpojumi kļūst arvien kvalitatīvāki un atraktīvāki," uzsver asociācijas "Lauku Ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Kurzemnieki iepazīstinās ar savu zīmolu

Kurzemes Tūrisma asociācija, lai pievērstu uzmanību Kurzemei kā tūrisma galamērķim un izceltu savu savdabību, tradicionālo kultūru, amatniecību un gastronomisko mantojumu, izstādē prezentēs jaunu zīmolu "Kurzemes produkts" jeb "Ražots Kurzemē".
Jaunā zīmola popularizēšanā iesaistīsies Kurzemes pašvaldības organizācijas, amatnieki, kā arī suvenīru un pārtikas produktu ražotāji – Ventspils muzejs, Olimpiskais centrs "Ventspils", amatu māja "Ventiņ' pūrlād", "Užavas alus darītava", "Saldumu tūre", Ventspils "Amatu māja", keramikas darbnīca "Pods" un citi.
Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs apmeklētājus iepazīstinās ar projektu "Jaunas velosistēmas izveide Kuldīgas novadā". Savukārt talsinieki ir sagatavojuši bagātīgu dabas tūrisma piedāvājumu, bet par jautru noskaņojumu kurzemnieku stendā rūpēsies Alsungas suitu sievas.

Zemgalieši prezentēs torni

Zemgalieši savu stendu apdzīvos kopā ar partneriem no Ziemeļlietuvas un stāstīs par Latvijas un Lietuvas robežteritoriju pievilcību. Prasmes un pieprasītākos izstrādājumus demonstrēs Zemgales un Ziemeļlietuvas amatnieki, vispusīgu un lietišķu informāciju par ceļošanas iespējām sniegs Zemgales reģiona tūrisma informācijas centru darbinieki.
Ikviens varēs iepazīties ar Zemgales un Ziemeļlietuvas muzeju katalogu, tūrisma kartēm. Starp citu, izstādē varēs apskatīt Bauskas jauno plānu, kurā būs iezīmēts topošais Rātsnams.
Atsevišķā stendā Zemgali pārstāvēs nesen izveidotais Jelgavas Reģionālais tūrisma centrs, kura darbinieki gādā par tūrisma attīstību Jelgavā, Jelgavas un Ozolnieku novadā. Šo stendu būs iespējams atpazīt pēc atjaunotā Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa silueta, kurā īpašas tehnoloģijas ļaus gūt vizuālu un virtuālu priekšstatu par tūrisma iespējām Jelgavas reģionā.

Vidzemnieki saviļņo un dzīvo "zaļi"

Gulbenes, Alūksnes un Apes novads iepazīstinās ar Latvijas ziemeļaustrumu plašo un daudzveidīgo atpūtas piedāvājumu – no lauku saimniecības ar siera degustāciju līdz greznai atpūtai muižā. Apes novada amatnieki rādīs ziepju gatavošanas procesu un citas ar amatniecību saistītas prasmes.
Izstādē pirmo reizi tiks prezentēta jaunā četru novadu – Alojas, Limbažu, Salacgrīvas un Saulkrastu – tūrisma karte "Saviļņojošā Vidzeme", kurā apkopoti tūristu iecienītākie un interesantākie apskates objekti. "Iebrauciet pie mums Vidzemē un mēs jūs saviļņosim, " aicina Alojas novada TIC vadītāja Inese Timermane.
Limbažnieki ikvienu aicinās piedalīties garākā kamola tīšanā, savukārt vidzemnieki izmēģināt jaunās sērijas šaursliežu rokas drezīnu, ko dzelzceļnieku žargonā sauc par "kačalku". Apmeklētāji varēs vērot vidzemnieku retro riteņu parādi.
Valmiera izstādē piedalīsies kopējā stendā ar Beverīnu, Burtniekiem, Kocēniem un prezentēs atpūtas un ceļošanas iespējas Valmierā. Savukārt rūjienieši prezentēs vēl nebijušus maršrutus ģimenēm un tūristu grupām – "Rūjienā dzīvo zaļi".
Aizraujošu priekšnesumu uz plastmasas mucām sola vidzemnieku vietējais "Stomp" – Vilzēnu tautas nama deju un ritma grupa "Radirīdirī".

Latgalei lielākais stends

"Balttour 2011" visplašāk būs pārstāvēta Latgale – 19 novadi un pilsētas, kā arī Vitebskas (Baltkrievija) un Pleskavas (Krievija) apgabali. Arī teritoriāli latgaliešiem ir vislielākais stends – 126 m². "Mēs prezentēsim jauno tūrisma informācijas bukletu "Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē un Aukštaitijā", kas izdots piecās valodās," stāsta Latgales reģiona attīstības aģentūras projektu vadītājs Jānis Veips.

Kā allaž Latgales stendā kopā ar tūrisma speciālistiem piedalīsies arī novada amatnieki – Latgales mākslas un amatniecības centrs no Līvāniem, Ludzas amatnieku centrs, "Maizes muzejs" no Aglonas, keramiķis Valdis Pauliņš, kā arī vairākas zemnieku saimniecības ar savu ražoto produkciju.
Latgaliešu tradīcijas demonstrēs folkloras kopa "Sovvaļņīki" no Dagdas novada.

18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2011" norisināsies no 11. līdz 13. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi-gadatirgu "Balttour 2011" rīko Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija ALTA un nodrošina Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Darba laiks:
11. februārī 11.00–14.00 (profesionāļiem)

Uzmanību! Jaunums! Izstāde piektdien strādā līdz plkst. 20.00!
Respektējot strādājošo cilvēku vēlmes, šogad pirmo reizi pirmajā dienā izstāde ir atvērta daudz ilgāk.
11. februārī 14.00–20.00
12. februārī 10.00–18.00
13. februārī 10.00–17.00

Biļešu cenas:
11. februārī 11.00–14.00 (profesionāļu diena) – Ls 7
Pieaugušajiem – Ls 2,00
Skolēniem, pensionāriem – Ls 1,50
Līdz 7 gadu vecumam – bez maksas
Ģimenes biļete 2+2 (2 pieaugušie + 2 bērni līdz 18 gadu vecumam) – Ls 5

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV