Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Cēsīs Starptautisko tūristu gidu dienu atzīmēs trīs dienas

Daiga Janševska, 11.02.2011. 14:31

Ar izglītojošu, aktīvu un izklaidējošu programmu trīs dienu garumā no 18.līdz 20.februārim Cēsis atzīmēs Starptautisko tūristu gidu dienu. Cēsu pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" aicina piedalīties komandu orientēšanās sacensībās pilsētā „Viduslaiku skrējiens", doties ekskursijā pa Cēsīm lāpu gaismā, noskatīties aizraujošu, uz patiesiem notikumiem balstītu dokumentālo filmu „Nogalināt vai mirt", par puscenu apmeklēt Cēsu Pils kompleksu, Cēsu Vēstures un mākslas muzeja atklāto krājumu. Jaunai un darbīgai tūrisma sezonai gatavojoties, no 21.februāra mācības klātienē uzsāks jaunie gidi.
Cēsīs Starptautisko tūristu gidu dienu atzīmēs trīs dienas

Piektdien, 18.februārī plkst.17:00 pirmo reizi tikko izremontētajā Cēsu Jaunās pils zālē tiks demonstrēta dokumentālā filma „Nogalināt vai mirt?" – patiess stāsts par bezbailīgu latvieti, kurš, izdzīvojot džungļos, pierāda savu drosmi un kļūst par gidu, vada zinātniskas ekspedīcijas un organizē safari tā laika bagātajiem un slavenajiem.

Sestdien, 19.februārī aizraujošas orientēšanās sacensības pilsētā komandām „Viduslaiku skrējiens". Uz zināšanu un erudīciju pārbaudi aicināti piedalīties iestāžu pārstāvji, studenti, skolēni un ģimenes, dalībnieku vecums nav ierobežots. Savukārt vakarā ekskursija gida pavadībā pa vecpilsētu „Naksnīgās Cēsis lāpu gaismā". Pastaigā pa Cēsīm varēs iepazīties ar nostāstiem un leģendām, kas apvij Cēsu vecpilsētu.

No 18.līdz 20.februārim Cēsu Pils kompleksā ieejas biļetēm būs 50% atlaide. Apskatē ietilpst viduslaiku pils, Cēsu Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcijas un Cēsu Izstāžu nams.

Cēsu Vēstures un Mākslas muzeja atklātais krājums (Rīgas iela 23) 19. un 20.februārī būs atvērts no plkst. 11:00 – 16:00. Ieejas biļetēm 50% atlaide. Atklātajā krājumā klātienē var apskatīt un iepazīties ar vairāk kā gadsimtiem seniem priekšmetiem, no kuriem daudzi līdz šim nav bijuši izstādīti muzeja ekspozīcijās.

Starptautiskā tūristu gidu diena, kuru visā pasaulē atzīmē 20.februārī, popularizē tūristu gidu profesiju, pievērš iedzīvotāju un tūristu uzmanību īpašiem kultūrvēsturiskiem objektiem vai piedāvā apskatei jaunus maršrutus. Gidu dienas atzīmēšana ir svētki pašiem gidiem. Tāpēc Cēsu Jaunajā pilī uz omulīgu kopā sanākšanu tiks aicināti arī Cēsu gidi. Pasākumā būs aktīvāko, atraktīvāko gidu godināšana, sarunas un atskats par pagājušo gadu, jauni plāni šai sezonai.

Plašāku informāciju par gidu dienas pasākumiem Cēsu mājas lapā www.cesis.lv vai Cēsu Tūrisma informācijas centrā (Pils laukums 9), tālr.64121815,28318318; info@cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV