Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

ART VOYAGE Siguldā - aktivitātes dabā un pārgājiena maršruts

Jolanta Borīte, 29.04.2011. 11:38

Šī gada maija mēnesī jau 52. gadu pēc kārtas visā Latvijā norisināsies Starptautiskais mākslas festivāls Mākslas dienas 2011. Saistībā ar tūrisma jēdziena 200. gadadienu Mākslas dienu tēma ir veltīta mākslas tūrismam jeb ART VOYAGE. Mākslas dienu ietvaros Sigulda piedāvā iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem apmeklēt mākslas pasākumus visa mēneša garumā un baudīt kvalitatīvu kultūrtūrismu.

Mākslas dienu 2011 tēma ART VOYAGE ietver sevī vairākus tās izpratnes aspektus. ART VOYAGE tūrisma kontekstā uztverams kā mākslas ceļojums. Tas ir ceļojums uz jaunām, neiepazītām vietām, kuru svešais konteksts var ienest pavisam svaigas perspektīvas mūsu pasaules uztverē. Vai, gluži otrādi, ceļojums uz iemīļotām un pazīstamām vietām, kas izsauc virkni asociāciju un atmiņas.

ART VOYAGE mākslas kontekstā ir ceļojums mākslā, kas aizved uz mākslas pasaules dažādajām vietām un ne-vietām un to izpausmes formām, reizē komunicējott ar jauniem cilvēkiem, nepieredzētām sajūtām un personiskiem izaicinājumiem.

ART VOYAGE ir mākslinieka ceļojums iztēles, ideju, iedvesmas pasaulē un realitātes pārradīšanā, kas vainagojas ar mākslas darba radīšanu – ceļojuma galamērķa sasniegšanu. Savukārt ART VOYAGE skatītājs dodas ceļojumā mākslas darbu pasaulē, aplūkojot un piedzīvojot dažnedažādu formu un veidu mākslu, mākslinieku talantu daudzveidību un jaunas emocijas.

Arī Siguldas novadā baudāmas ART VOYAGE komponentes – māksla un tūrists, kas, atrodoties mijiedarbībā, mākslas ceļojumu padara iespējamu. Tā ir iespēja aplūkot un iepazīt jaunas vietas, cilvēkus un kultūras.

Aicinām piedalīties:

6. maijā plkst. 15.00 StilOšanā Allažmuižas parkā. Iedvesmosimies un meklēsim mākslas darbus dabā. Allažu puses dabas velšu piedāvājums tūristiem nodēvēts par Allažu dabas takām. Līdzās tādām vērtībām kā Kaļķugravas avoti, Ezernieku karsta kritenes, Mazie Kangari un citiem baltā tēva un mātes dabas kopdarbiem, tūristi un dabas mīļotāji apmeklē arī Allažmuižas parku. Tajā dažkārt sastopami mazi, zaļmataini bērza koka vīriņi Allažiņi, kuri slēpjas koku dobumos, zaros, aiz kokiem, akmeņiem vai celmiem. Meklētāji, kuri piedalīsies spēlē „Meklējam Allažiņu", sacentīsies – KURŠ VAIRĀK ATRADĪS. Mākslas dienu ietvaros piedāvāsim meklēt Allažiņu radītās dabas gleznas kopā ar Mākslu skolas "Baltais flīģelis" mākslas pedagogiem.

7. maijā plkst. 10.00 Ceļojums dabā. Siguldas novada Allažos ir neparasti akmeņi, avoti, koki, ezeri, karsta kritenes un vēl daudz kas interesants un noslēpumains. Ceļojuma maršruti caurvij NATURA 2000 teritorijas, kompleksos dabas liegumus. Maršruts: Saknīšu Atvasīšu senkapi - gleznainā Tumšupes ieleja – Linezers - Černausku kultakmens – Ezernieka karsta kritenes - Kaļķugravas avoti. Pulcēšanās plkst. 10.00 Allažu pagastā pie Valsts arheoloģijas pieminekļa Saknīšu – Atvasīšu uzkalniņkapiem (iepretim "Saknīšu" mājām). Dalībai pārgājienā pieteikties līdz 5. maijam plkst. 12.00 pa tālruni 67970260, 29490373 vai e-pastu: allazi@sigulda.lv.

Piedāvājam pārgājienu maršrutā aplūkot un iepazīt brīnišķīgas ainavas un viesmīlīgus cilvēkus Siguldas novada Allažu pagastā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV