Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ķekavas novads aicina uz tūrisma sezonas atklāšanas svētkiem

Arta Platace, 09.05.2011. 13:44

14. maijā ar daudzpusīgu pasākumu programmu tiks atklāta Ķekavas novada tūrisma sezona. Novadnieki un novada viesi visas dienas garumā aicināti nogaršot kādu no trim Ķekavas novada tūrisma odziņām.
Ķekavas novads aicina uz tūrisma sezonas atklāšanas svētkiem

Plkst. 9.00 tiks dots starta signāls šī gada pirmajai Ķekavas novada ekskursijai. Ekskursijas dalībnieki apmeklēs Katlakalna baznīcu, dendroloģiskos stādījumus, Ķekavas novadpētniecības muzeju un citus tūrisma objektus, kā arī mielosies ar z/s Dorītes sarūpētajiem gardumiem. Ekskursijas galapunkts – Daugmales pilskalns. Pieteikties ekskursijai iespējams līdz 13.maijam zvanot +37127017333 vai sūtot e-pastu uz turisms@kekava.lv.

Plkst. 12.00 sāksies dienas centrālais notikums – Daugmales pilskalna svētki. Pilskalnā varēs sastapt un izbaudīt daļiņu no 12.gadsimta dzīves – vizināties vikingu kuģī Pardus, apmeklēt senlietu un amatnieku darinājumu tirgotājus, vērot un pat piedalīties senajās cīņās, baudīt Rīgas folkloras kopas Vilkači un novada folkloras kopu uzstāšanos, iemēģināt roku loka šaušanā, nobaudīt autentiski pagatavotu senlaiku zupu un ne tikai.

Daugmales pilskalna svētki ir nebijis pasākums, tāpēc pasākuma organizatori cer, ka ar laiku tas kļūs par tradicionālu notikumu ne tikai novada iedzīvotājiem, bet arī tā viesiem, un tas ļaus pilskalnam piesaistīt arvien vairāk apmeklētāju ne tikai svētkos.

Pilskalns ir teiksmām un leģendām apvīts kultūrvēstures objekts, 10. un 12.gadsimtā tas bijis ievērojamākais tranzīttirdzniecības centrs Rīgas līča tuvumā un piedzīvojis savus uzplaukuma laikus. Pilskalns minēts dāņu vēsturnieka Sakša Gramatiķa Dānijas vēsturē un Indriķa Livonijas hronikā.

Plkst. 19.00 sāksies centrālais nakts notikums – Muzeju nakts pasākums Kaimiņi Ķekavas novadpētniecības muzejā (Rīgas ielā 26, Ķekavā). Programmā – muzeja ekspozīcijas, sacensības, konkursi, izjādes karietē, izrāde Kaimiņi Ķekavas Miltu teātra izpildījumā, visiem uz kārā zoba – kaimiņa kebabs.

Ķekavas novadpētniecības muzejs ir viens no objektiem, kas iekļauts Ķekavas TIC piedāvātajos tūrisma maršrutos. Tas īpašs ne tikai ar liecībām par novada vēsturi, bet ir vienīgais muzejs Latvijā, kas par pamatekspozīciju izvēlējies karikatūras.

Ķekavas novada tūrisma sezonas atklāšanas svētku programma un sīkāka informācija par nokļūšanu uz svētku norises vietām iegūstama interneta vietnē http://parkulturu.lv

Aicinām: Nogaršo Ķekavas novada tūrisma odziņas jau tagad!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV