Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zied ievas Siguldā

Laura Konstante, 11.05.2011. 15:48

Pavasara reibinošākais laiks ir klāt! Siguldā sācies ievu ziedēšanas laiks, kas tuvāko divu nedēļu garumā Gaujas senleju piepildīs ar reibinoši rūgto ievziedu smaržu un lakstīgalu skanīgajiem treļliem. Šis ir piemērotākais brīdis nesteidzīgām pastaigām plaukstošajā senlejā, kad kuplās koku lapotnes vēl nav paspējušas aizsegt labākos skatus. Ļaujies pavasarim skurbumam un dodies romantiskā braucienā ar velosipēdu vai laivu, nūjo pa pastaigu takām vai atver sirdi mīlas balādēm Gaujas senlejā.
Zied ievas Siguldā

Šopavasar ikviens, kas ļaujas skaisto un trauslo ievu ziedēšanas laikam Siguldā, var apmeklēt nule atklāto Smilšu mākslas namiņu, kas atrodas pavisam netālu no Siguldas pilsdrupām, lai apskatītu unikālas smilšu mākslinieka Elmāra Gaigalnieka gleznas.

Sestdien, 14. maijā, ikviens aicināts atcerēties patiesāko mīlas leģendu un baudīt ievziedu smaržu akcijas „Muzeju nakts" ietvaros Turaidas muzejrezervāta programmā „Turaidas Rozei – 410". Pasākuma laikā ikviens laipni gaidīts apskatīt muzeja ekspozīcijas, īpašās izstādes par „Turaidas rozi", kā arī nakts koncertā „Mana roze" ļauties saksafonista Arta Gāgas melodijām Turaidas Baznīckalnā.

Aizraujošu sajūtu meklētājus aicinām 14. maijā plkst.19:00 apmeklēt vertikālo vēja tuneli „Aerodium", kurā tiks demonstrēts pasaules slavenais lidotāju šovs, kuru varēja vērot gan Turīnas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā, gan pērn Latvijas paviljonā Šanhajā.

Kā zināms ievziedu laiks Siguldā tradicionāli iezīmē pavasara iestāšanos Latvijā, vedinot romantiskās pastaigās pa Gaujas senleju, klausoties lakstīgalu dziesmās un mutuļojošajās Gaujas straumē. Gaujas Nacionālā parka administrācijas novērojumi liecina, ka Latvijā ievas parasti sāk ziedēt 14. maijā. Visagrāk - 18 dienas agrāk par vidējo termiņu - ievas ir ziedējušas 1990. gadā 26. aprīlī, visvēlāk - 1980. gada 25. maijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV