Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Cēsu pilsmuižas komplekss piedalās tūrisma kampaņā „Dižā Baltijas apceļošana 2011"

Daiga Janševska, 02.06.2011. 09:36

Cēsu pilsmuižas komplekss ar apskates objektu Viduslaiku pils, piedalās trīs Baltijas valstu organizētā atraktīvā tūrisma kampaņā Dižā Baltijas apceļošana 2011.

Kampaņa Dižā Baltijas apceļošana 2011 tiek organizēta jau piekto gadu, lai veicinātu ceļošanu Baltijas valstīs un atklātu ievērojamākos tūrisma objektus savā un kaimiņvalstīs. Šis projekts ir unikāls ar to, ka tajā sadarbojoties iesaistās 3 valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālās tūrisma organizācijas, un ka tiek piedāvāts atraktīvs veids, kas ceļotājiem piedāvā uzzināt par nezināmām, aizmirstām un vienkārši vēl neatklātām vietām tepat Baltijas valstīs. Tā ir piedzīvojumu kampaņa, meklējot iespaidus un paralēli iegūstot jaunas zināšanas par 30 tūrisma objektiem Baltijā – vēsturiskām ēkām, brīnišķīgiem arhitektūras paraugiem, muzejiem un vietām ar skaistām dabas ainavām. Katra valsts piedāvā 10 objektus.

Viens no Latvijā apskatāmajiem objektiem, Cēsu pilsmuižas komplekss ar apskates objektu Viduslaiku pils, piedāvā Baltijas apceļotājiem, uzkāpjot Rietumu tornī, baudīt skatu uz pilsētu no putna lidojuma. Savukārt pils dārzs ir lieliska vieta piknikam, te var ne tikai atpūsties un uzkrāt spēkus nākamajam ceļa posmam, bet arī pavadīt laiku, uzspēlējot ķegļu spēli, vai ievingrināt roku loka šaušanā. Seno rotu kalvē ikvienu gaidīs meistars – īsts sava amata profesionālis, bet Izstāžu nams piepildīts ar mūsdienu auru aicinās apmeklētājus uz laicīgās mākslas izstādēm.

Vēl tepat Vidzemē ceļotājiem tiek piedāvāts apmeklēt Vijciema čiekurkalti Valkas novadā un Gulbenes – Alūksnes bānīša muzeju Gulbenē, savukārt pārējie septiņi Latvijas tūrisma objekti ir: Rīgas Motormuzeja filiāle Bauskā, Mini zoo „Dobuļi" Iecavas pagastā, Gunāra Igauņa senlaiku mūzikas instrumentu darbnīca Rēzeknes pusē, Leļļu galerija un miniatūrā karaļvalsts Preiļos, Melnalkšņu dumbrāja laipa Ķemeros, „Laumu" dabas parks Talsu rajonā un Karostas cietums Liepājā.

Projekts „Dižā Baltijas apceļošana 2011" norisinās jau piekto gadu un ilgs līdz pat 15.septembrim, kura laikā ir iespējams apmeklēt 30 tūrisma objektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī laimēt ar ceļošanu saistītas balvas. Ieejas biļešu atlaides minētajos tūrisma objektos ir iespējams saņemt, uzrādot kampaņas brošūru, ko var iegūt tūrisma informācijas centros visās trīs Baltijas valstīs, pašos objektos uz vietas, vai arī pašiem izdrukāt no mājaslapas www.greatbaltic.eu.

Projekts tiek realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļu atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV