Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Ar akciju „Filmu ceļi Latvijā" aicina iepazīt kino uzņemšanas vietas Latvijā

Elīna Dobulāne, 13.06.2011. 15:24

Sākot ar pirmdienu, 13. jūniju, filmu kanāls TV1000 sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) un satelīttelevīzijas uzņēmumu Viasat aicina ikvienu televīzijas skatītāju un filmu mīļotāju piedalīties piedzīvojumu ceļojumā „Filmu ceļi Latvijā" un apmeklēt interesantākās Latvijas vietas, kurās jūtama gan pasaules, gan Latvijā radīto filmu elpa. Akcijas ietvaros līdz pat 17. augustam ceļotāji varēs meklēt kino nospiedumus, izstaigājot četrus maršrutus Kurzemē, Vidzemē, Zemgalē un Latgalē.

„Daļā sabiedrības valda priekšstats, ka ceļot Latvijā nozīmē apmeklēt tradicionālās tūristu apskates vietas, tāpēc bieži vien rodas sajūta, ka visu jau esam redzējuši un apmeklējuši. Tomēr veidojot filmu ceļu maršrutus, atklājām, ka Latvijā ir neskaitāmi daudz vietu, kur var iepazīt kino vēsturi vai sajust maģisko filmu elpu. Akcija ir iespēja ikvienam filmu mīļotājam šajā vasarā būt aktīvam un meklēt piedzīvojumus pa kino ceļiem visā Latvijā, kā arī vienlaikus gūt daudz noderīgas informācijas, pozitīvu iespaidu un iepazīt vēl neredzētas vietas," norāda Viasat Latvia vadītāja Ilze Zoltnere.

Kurzemes filmu ceļi stāsta, ka Kuldīga tiek dēvēta par kino paradīzi, jo tajā uzņemti skati vairāk nekā 30 kino filmām, piemēram, „Motociklu vasara" un „Ezera Sonāte". Meklējot piedzīvojumus Zemgalē, filmu mīļotāji varēs uzzināt, kur uzņemti Streiča spēlfilmas „Teātris" kadri. Filmu ceļi Vidzemē aizvedīs uz vietām, kur varēs atpazīt skatus no filmām „Ilgais ceļš kāpās" un „Vecā jūrnieku ligzda". Savukārt latgalieši var lepoties, ka tieši pie viņiem uzņemtas filmas „Mans draugs - nenopietns cilvēks" ainas.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras direktors Armands Slokenbergs vēsta, ka šis filmu maršrutu projekts ir lielisks piemērs tam kā ar labu izdomu un kopīgi sadarbojoties var veidot jaunus tūrisma produktus daudziem it kā labi zināmajās, taču nemaz ne tik bieži apmeklētajās vietās. „Mūsu kinovēsture var lepoties ne tikai ar izciliem aktieriem, taču arī ar lieliskām ainavām un bagātīgiem dabas skatiem, kas nevar atstāt vienaldzīgu ne vietējo, ne ārvalstu tūristu. Ikvienam akcijas dalībniekam ir unikāla iespēja izvēlēties savus maršrutus ar mīļāko latviešu filmu uzņemšanas vietu apmeklējumu. Aicinu nepalikt malā, piedalīties šajā filmu kanāla TV1000 akcijā, laimēt lieliskas balvas, izbaudot nesteidzīgu atpūtu Latvijā!"

Akcijas „Filmu ceļi Latvijā" maršruti ir izstrādāti sadarbībā ar Tūrisma informācijas centriem visā Latvijā. Maršruti ir pieejami Viasat mājas lapā: www.viasat.lv. Turklāt ikviens akcijas „Filmu ceļi Latvijā" dalībnieks, kas būs apmeklējis kādu vai visus no maršrutiem un iemūžinājis savu piedzīvojumu fotogrāfijās, varēs iegūt vērtīgas balvas no satelīttelevīzijas uzņēmuma Viasat un filmu kanāla TV1000.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV