Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Iznācis Smiltenes novada tūrisma ceļvedis

Marita Mūze, 19.07.2011. 17:08

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs ir sagatavojis un laidis klajā jaunu tūrisma ceļvedi, kurā apkopoti kopumā 54 Smiltenes un tās apkārtnes nozīmīgākie apskates objekti, sniegta plaša informācija par nakšņošanas, ēdināšanas, aktīvās atpūtas iespējām un citu tūristiem noderīgu informāciju.

Tāpat tūrisma ceļvedī ir iekļautas vairākas idejas tūrisma maršrutiem - „Uz Smiltene pēc latviskā", „Skaties, klausies, darbojies līdzi ...", kur ikviens var doties ceļā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem pavadīt dienu latviskā noskaņojumā. Vairāki maršruti ietver izziņas objektus, kuros papildus sniegtajai informācijai un apskatei, iespējams pašiem darboties līdzi un iemēģināt roku veiklību aušanā, vērpšanā, no māla veidot savu „laimes pogu", ar lauku mājas saimnieces gādību no abrā raudzētas mīklas veidot savu maizes kukulīti vai baudīt latvisku lauku maltīti. Interesantas lietas uzzināsiet par liliju un kazu audzēšanu, vīna un sidra pagatavošanu Smiltenē un daudz ko citu. Savukārt, ikviens aktīvā tūrisma piekritējs var doties ceļā pa Smiltenes apkārtnes velotakām un iepazīt novada dabas krāšņumus.

Ceļvedī iekļauta Smiltenes un novada teritorijas karte, kurā ar simboliem atzīmēti visi apskates objekti.

Jaunais tūrisma ceļvedis pieejams latviešu, angļu, krievu un igauņu valodās, kopumā izdoti 10 000 eksemplāri.

Tūrisma ceļvedi iespējams bezmaksas saņemt Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 3, kā arī tuvākā laikā būs pieejams citos Latvijas Tūrisma informācijas centros, informē Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Sanda Akmentiņa.

Esiet mīļi gaidīt Smiltenes novadā, vietā, kur acu un sirds priekam iespējams baudīt dabas krāšņumu un varenību, izjust vietējo iedzīvotāju patiesi latvisko garu un viesmīlību, vai vienkārši jauki pavadīt laiku, smelties spēkus un gūt jaunas un patīkamas emocijas!

Uz tikšanos Smiltenes novadā!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV