Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kokneses pilsdrupās apmeklētāji aicināti iepazīt vēsturisko ekspozīciju

Liene Dareiko, 29.07.2011. 15:31

Jau no aprīļa Kokneses tūrisma informācijas centrā notika aktīva gatavošanās sezonas atklāšanai. Kā katru gadu, jaunā sezona ienes jauninājumus. 14. maijā Kokneses novadā notika vērienīgs tūrisma sezonas atklāšanas pasākums, kura laikā tika atklāts Kokneses pilsdrupu vēsturiskās ekspozīcijas paviljons.

Līdz 14. maijam Kokneses pilsdrupu viesi tika uzņemti vēl ilggadējā mājvietā. Šogad Kokneses pilsdrupu darbinieces var lepoties ar jaunu mājvietu. Ar Zemkopības ministrijas un Lauku atbalsta dienesta, kā arī ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Savienības līdzfinansējumu, tapa Kokneses pilsdrupu vēstures ekspozīcijas pārvietojamais paviljons. Kā informēja Kokneses tūrisma centra direktore Daina Liepiņa, tuvākajā laikā ekspozīcijas tiks papildinātas ar jauniem eksponātiem. Visi tiek aicināti Kokneses apkārtnē atrastās relikvijas nogādāt tūrisma informācijas centra darbiniecēm pilsdrupās, lai atradumus varētu apskatīt arī plašāks apmeklētāju pulks.

Paviljonā tūristiem ir iespēja apskatīt stendus ar vēsturisku informāciju, kuri ir tapuši ar Aizkraukles muzeja „Kalna ziedi" atbalstu. Informatīvajos stendos iepazīsiet Kokneses pils tapšanas vēsturi, varēsiet apskatīt arheoloģisko izrakumu laikā tapušās bildes, kas liecina par senlatviešu ikdienu, sekot līdzi Pļaviņu HES celtniecības procesam, kā arī iepazīt „zudušo" Koknesi. Ieprieciniet sirdi, iegādājoties kādu suvenīru no plašā suvenīru klāsta, iejūtieties viduslaiku kundzes tēlā, izmantojot tērpu nomas piedāvājumu. Savukārt, jaunlaulātie ir aicināti uzticēt glabāšanā savas sirds atslēdziņas, kuras atgādinās par divu cilvēku mīlestības spēku. Izbaudīt aktīvo atpūtu un krāšņas dabas ainavas, varēsiet dodoties laivu braucienā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV