Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīga svinēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

EasyGet.lv, 14.12.2011. 14:59 | komentāri (1)

Rīga katru gadu pieņem arvien vairāk tūristu un pilsētai vēl ir liels tūrisma industrijas attīstības potenciāls. Pastāvīgi tiek meklētas jaunas idejas, lai atspoguļotu tūristiem pievilcīgas pilsētas dimensijas. Šajā virzienā aktīvi darbojas arī kreatīva aģentūra PR-Līnija, piedāvājot iedzīvotājiem un pilsētas viesiem apskatīt Rīgu no kinematogrāfiska rakursa, informē Vladislava Galkina. Kur lai būtu īsta vieta pasaules slavena detektīva Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinībām? Rīgā, kur tika uzņemta mākslas filma par detektīva piedzīvojumiem un kurā tika īstenots pats pazīstamākais un īstais Šerloka Holmsa tēls.

"Šerloka Holmsa dzimšanas diena ir veiksmīgs gājiens tūristu piesaistīšanai ne tikai no Krievijas un NVS valstīm, bet arī no visas pasaules," stāsta PR-Līnija aģentūras direktore Vladislava Galkina. "Angļu rakstnieka Artūra Konana Doila personāžs ir labi pazīstams visā pasaulē, bet oficiāli ne viena pilsēta šo dienu ne svin. Kāpēc gan Rīgai neuzsākt šo lielisku tradīciju?"

Rīga ir populāra vieta mākslas filmu uzņemšanai, dauzi no jau uzņemtām filmām palika par kulta mākslas darbiem: "Septiņpadsmit pavasara mirkļi", "Teātris", "Ilgais ceļš kāpās" u.c. Bet, iespējams, pats pazīstamākais no tiem ir Krievijas režisora Igora Masleņikova filma "Šerloka Holmsa un daktera Vatsona piedzīvojumi", kur slavenā detektīva lomu ģeniāli un nepārspējami izpildīja aktieris Vasīlijs Livanovs. Pēc Lielbritānijas karalienes Elizabetes II viedokļa slavenā detektīva tēls, kuru īstenoja Livanovs, arī ir tās īstais Šerloks Holms. Un tas ir pat neskatoties uz to, ka Artūra Konana Doila romāns tika ekranizēts jau vairāk nekā 300 reizes. Holmsa - Livanova portrets ir arī mājā Baker ielā Londonā un aktieris Livanovs - Holms tika apbalvots ar Britu impērijas ordeni.

Precīzu dzimšanas datumu Serloks Holms nav norādījis, bet pieņemts, ka tas bija janvārī. Tieši tāpēc 2012. gada janvārī Rīgā pirmo reizi svinēs Šerloka Holmsa 158 gadu dzimšanas dienu. Svinību programmas pasākumi pārsvarā koncentrēsies Rīgas vecpilsētas Jaunielas (Baker street) rajonā, bet aptvers arī visu Rīgas pilsētu. „Šerloku Holmsu" gājiens, labāka „Baskervila suņa" konkurss, mākslas izrādes, tēju dzeršanas pasākums ar Hadsonas kundzi, u.c. Gatavojoties svinībām, PR-Līnija atvērs speciālu mājas lapu internētā, kur visi ieinteresētie varēs piedāvāt savas idejas svinību programmai. Organizatoru plānos arī Šerloka Holmsa pieminekļa uzstādīšana slavenā „Baker street", pieminekļa skices varēs iesniegt visi Rīgas pilsētas iedzīvotāji.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV