Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Nākamgad Rīgas darījumu tūrisma piedāvājumu prezentēs nozīmīgākajās nozares izstādēs

EasyGet.lv, 20.12.2011. 13:47

Rīgas darījumu tūrisma piedāvājums ar zīmolu MEET RĪGA nākamgad tiks prezentēts nozīmīgākajās konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu nozares izstādēs IMEX-Frankfurt 2012 un EIBTM-Barcelon 2012, informē MEET RĪGA projektu vadītājs Aigars Smiltāns. Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB) plāno 2012.gadā turpināt darbu pie žurnālistu un nozares kompāniju pārstāvju vizīšu braucienu organizēšanas, lai iepazīstinātu ar Rīgas piedāvājumu biznesa tūristiem, kā arī palielinās aktivitāti sociālajos tīklos.

"Ar MEET RĪGA zīmola aktivitātēm Rīga un Latvija pēc divu gadu prombūtnes atgriezās aktīvajā konferenču tūrisma apritē. Biznesa tūrismā būtisku lomu spēlē klātbūtne, kontakti un attiecības, tādēļ arī nākamgad ar MEET RĪGA būsim tur, kur iespējams vislabāk sasniegt nozares galvenos spēlētājus, un turpināsim sekmēt darījuma tūrisma aktivitātes pieaugumu Rīgā un Latvijā," piebilst Aigars Smiltāns, MEET RĪGA projektu vadītājs.

Rīgas darījuma tūrisma piedāvājums ar zīmolu MEET RĪGA šogad ticis prezentēts starptautiskajā nozares profesionāļu vidē MICE Forum Maskavā, IMEX 2011 Frankfurtē, TT Warszaw Varšavā, Starptautiskās kongresu un konferenču asociācijas kongresā Leipcigā un EIBTM Barcelona 2011. Īpaši veiksmīga bija dalība EIBTM Barselona 2011, kur MEET RĪGA stendā piedalījās 12 partneri, kuri trīs dienu laikā noturēja 243 tikšanās ar nozares kompāniju pārstāvjiem no 17 valstīm.

Prezentāciju par Rīgu un Latviju kā pievilcīgu biznesa tūrisma galamērķi EIBTM Barcelona 2011 noklausījās 39 kompāniju pārstāvji no 16 valstīm. Izstādes laikā tika saņemti vairāki pieprasījumi konferenču rīkošanai Rīgā un Jūrmalā 2012.- 2014.gadā, no kuriem lielākais bija pieprasījums starptautiskam medicīnas kongresam ar 7500 dalībniekiem. Pārējie pieprasījumi bija konferencēm ar vismaz 1200 dalībniekiem un konferencēm, simpozijiem un semināriem ar 50 – 250 dalībniekiem, kurus Rīgā un Jūrmalā ir iespējams ļoti profesionāli uzņemt, nodrošinot visus nepieciešamos pakalpojumus.

2011.gada laikā RTAB sadarbībā ar partneriem Rīgā uzņēma 207 konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu nozares kompāniju pārstāvjus no 13 valstīm un 11 nozares žurnālistus no 7 valstīm.

Pēdējo mēnešu laikā ir sasniegts ievērojams portāla www.MeetRiga.com apmeklētāju pieaugums. Novembrī portālu apmeklējuši 1850 interesenti no 49 valstīm. Visvairāk apmeklētāju bija no Krievijas, Vācijas, Somijas, Igaunijas, Zviedrijas, Lietuvas, Itālijas, Lielbritānijas, Ukrainas un Norvēģijas. Rīgas darījumu tūrisma piedāvājums tiek sekmīgi popularizēts arī sociālajā tīmeklī LinkedIn.com, kur reizi mēnesī ziņa par MEET RĪGA aktualitātēm tiek izplatīta 11 ar nozari saistītajās interešu grupās, kuras apvieno vairāk nekā 25 000 nozares pārstāvjus visā pasaulē.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV