Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgu prezentēs starptautiskā tūrisma izstādē MATKA 2012

EasyGet.lv, 18.01.2012. 12:30

No 19. līdz 22. janvārim Helsinkos starptautiskajā tūrisma izstādē MATKA 2012 Rīgas tūrisma piedāvājums jau otro gadu tiks prezentēts ar tūrisma zīmolu LIVE RĪGA. Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) veidotā LIVE RĪGA sadaļa ir integrēta Latvijas kopējā stendā, informē RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītājaGuna Caune,. MATKA 2012 piedalīsies 1100 dalībnieki no 70 valstīm.
Rīgu prezentēs starptautiskā tūrisma izstādē MATKA 2012

"Šogad turpinām popularizēt Rīgu kā pievilcīgu brīvdienu galamērķi, kurā, pateicoties pilsētas kompaktumam, iespējams īsā laikā izbaudīt visdažādākās izklaides un atpūtas iespējas. MATKA 2012 ir pirmā no plašā izstāžu un starptautisko tūrisma pasākumu saraksta, kurā šogad ar LIVE RĪGA zīmolu tiks pārstāvēts Rīgas tūrisma piedāvājums. MATKA ir svarīgākais tūrisma industrijas notikums Ziemeļvalstīs un LIVE RĪGA klātbūtne tajā ir ļoti nozīmīga, jo plānojam palielināt Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas tūristu skaitu Rīgā," piebilst Vita Jermoloviča, RTAB valdes locekle.

LIVE RĪGA sadaļā ikviens varēs atklāt Rīgas tūrisma piedāvājuma dažādību - no individuāliem ceļotājiem, ģimenēm ar bērniem un tūristu grupām līdz biznesa tūristiem. Papildus varēs uzzināt par plānotajām aktivitātēm 2014.gadā, kad Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta. LIVE RĪGA Latvijas stendā tiks pārstāvēta kopā ar citiem dalībniekiem - 16 pašvaldībām un komersantiem, kuru vidū ir tūrisma firmas, viesnīcu, restorānu un kempingu biznesā strādājošie, arī izstāžu un koncertu rīkotāji.

Izstādes atklāšanas rītā 19.janvārī Helsinkos notiks mediju brokastis, kurās RTAB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Guna Caune un TAVA direktors Armands Slokenbergs iepazīstinās interesentus ar Rīgas un Latvijas tūrisma piedāvājumu 2012.gadā un atbildēs uz jautājumiem. Savukārt dienu pirms izstādes atklāšanas, 18.janvārī, RTAB pārstāvji piedalīsies Tūrisma attīstības valsts aģentūras organizētajā pieņemšanā Latvijas vēstniecībā Helsinkos un tiksies ar somu tūrisma žurnālistu asociācijas biedriem un citiem tūrisma žurnālistiem, lai informētu viņus par aktualitātēm Rīgas tūrisma piedāvājumā.

2012.gada pirmajā pusgadā Rīgas tūrisma piedāvājums tiks prezentēts vēl trīs starptautiskās tūrisma izstādēs – ITB, kas notiks no 7. līdz 11.martam Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, MITT, kas no 21. īdz 24.martam notiks Krievijas galvaspilsētā Maskavā, kā arī IMEX, kas no 22. līdz 24.maijam notiks Frankfurtē, Vācijā.

MATKA ir lielākā tūrisma izstāde Ziemeļeiropā un Baltijas reģionā. Tā ik gadu piesaista tūrisma nozares profesionāļus no Somijas un ārvalstīm, kā arī citus apmeklētājus, kurus interesē ceļošana. Pērn MATKA 2011 bija pārstāvēti 1147 dalībnieki no 73 valstīm. To apmeklēja 83 280 cilvēku, no kuriem 19 364 bija ceļošanas un tūrisma nozares profesionāļi un 1196 žurnālisti.

Par Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju (RTAB)

2009.gada 28.oktobrī LR Uzņēmumu reģistrā reģistrēts nodibinājums Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB). Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība airBaltic, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA). RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs.

RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem aviosabiedrībai airBaltic, LVRA un ALTA - katram 10%. RTAB kā savas darbības un LIVE RĪGA zīmola vadmotīvu izvirzījis principu „Labi rīdziniekam - labi tūristam."

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV