Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Gaujas NP popularizē somu tūristiem izstādē „Matka"

EasyGet.lv, 20.01.2012. 10:47

Ziemeļeiropas lielākajā tūrisma gadatirgū „Matka" Helsinkos atklāta 2012. gada tūrisma popularizēšanas sezona, kurā šogad savu dalību apvienojušas sešas pašvaldības - Siguldas, Cēsu, Amatas, Līgatnes, Pārgaujas un Valmieras.

Paralēli katra novada tūrisma piedāvājumiem, sadarbībā ar SIA „GNP informācijas centrs" izstrādāts jauns tūristu ceļvedis par Gaujas NP. Šī jaunā karte gatavota ar mērķi piesaistīt starptautisko tūrisma gadatirgu apmeklētājus un profesionāļus mērķa tirgos, kā arī iepazīstinātu tos Latvijas viesus, kuri atbraukuši baudīt bagātīgo dabas, kultūrvēstures un aktīvā tūrisma klāstu visā Gaujas NP teritorijā.

Gaujas NP ir viens no senākajiem un atpazīstamākajiem Latvijas tūrisma galamērķiem, ko gadā apmeklē vairāk nekā miljons tūristu. Tomēr lai parka teritorijā palielinātu tūristu uzturēšanās laiku, starptautiskajos tirgos nepieciešams kopīgi popularizēt šo plašo tūrisma piedāvājumu, mazāku akcentu liekot uz konkrētu pilsētu atpazīstamības veidošanu.

Dienu pirms izstādes, 18.janvārī, Latvijas Republikas vēstniecībā Helsinkos novadu TIC pārstāvji piedalījās TAVA organizētā pieņemšanā somu tūrisma žurnālistu asociācijas biedriem un citiem tūrisma žurnālistiem, informējot viņus par Latvijas tūrisma aktualitātēm un vienojoties par žurnālistu vizītēm Gaujas NP.

Sešām pašvaldībām izdevies vienoties par kopēju ilgtermiņa sadarbību tūrisma mārketinga jomā, kas šī gada laikā aptvers 12 tūrisma gadatirgus Eiropas valstīs un Krievijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV