Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Nepāla fotomākslinieka un svētceļnieka Andreja Saļikova skatījumā

EasyGet.lv, 27.01.2012. 15:43

Andrejs Saļikovs ir fotomākslinieks, Starptautiskās Fotogrāfijas federācijas (FIAP) biedrs, fotogrāfijas un dizaina pasniedzējs. Viņš ir arī aizrautīgs ceļotājs un pieredzējis autors, kas savus iespaidus apkopojis vairākās grāmatās. Ar vērotāja un stāstnieka talantu apveltīts, viņš spēj saskatīt nepamanāmo un izteikt to gan vārdos, gan attēlos.

Grāmatā "Nepāla. Bodhisatvas ceļš" Andrejs Saļikovs apraksta savu svētceļojumu uz Nepālu – unikālu, eksotisku zemi, kurā savijas vairākas reliģijas un kultūras. Autors aicina doties viņam līdzi uz Nepālas skaistākajām un ievērojamākajām vietām – uz Pašupatinathas tempļu kompleksu, Nepālas pērli Patanu, seno Bhaktapūru, kalnu kūrortu Nagarkotu, Budas dzimšanas vietu Lumbinī un daudzām citām.

Autors vēro Nepālu un tās iedzīvotājus ar svētceļnieka, nevis tūrista acīm, izceļot šīs zemes harmoniju un daudzveidību, pievēršoties gan tās vērienīgajai vēsturei, gan ikdienas dzīvei un paražām. Šis visaptverošais skatījums grāmatu padara īpaši vērtīgu. Tā būs saistoša lasītājiem ar dažādu interešu loku: kādu iedvesmos ceļojuma apraksts, citu – ziņas par Nepālas reliģijām un garīgajiem strāvojumiem, vēl cits atradīs ko noderīgu sevis izzināšanai.

Daudzie grāmatā ietvertie fotoattēli organiski iekļaujas autora stāstījumā un ļauj pilnībā izjust Nepālas īpašo gaisotni. Andrejs Saļikovs saka: "Fotogrāfija lasītājam nodod izjūtas. Protams, papildus vārdiem tā nodod arī ziņas par valsti, par cilvēkiem, taču fotoattēli ne tikai satur vizuālo informāciju – tie izstaro šīs brīnišķīgās valsts enerģiju."

Grāmata "Bodhisatvas ceļš" iznākusi sērijā "Zvaigzne Travel".

2010. gadā Apgāds Zvaigzne ABC aizsāka grāmatu sēriju "Zvaigzne Travel", kuras mērķis ir apliecināt lasītājiem, ka ceļošana nav tikai izklaide, bet arī izglītošanās un jaunas pieredzes gūšana, iepazīstot svešas zemes un kultūras, Tājā iznākušas vēl divas P. Struberga grāmatas – "Āfrika" un "Tuvie Austrumi".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV