Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Izdots pirmais Rīgas ekotūrisma ceļvedis "Šmerlis"

EasyGet.lv, 13.03.2012. 12:14

Lai rīdziniekus un galvaspilsētas viesus iepazīstinātu ar Rīgas un apkārtnes mežiem, SIA "Rīgas meži" ir iecerējuši izdot ekotūrisma ceļveža sēriju, kurā septiņās grāmatās lasītāji tiks iepazīstināti ar visiem Rīgas mežiem – to vēsturi, floru un faunu, pastaigas takām, ievērojamākajām vietām un citiem interesantiem faktiem. Izdevniecība "Jumava" tikko laidusi klajā pirmo grāmatu "Šmerlis. Rīgas ekotūrisma ceļvedis". Ceļveža autors Aivars Jakovičs ir zināms Vides aizsardzības kluba aktīvists.
Izdots pirmais Rīgas ekotūrisma ceļvedis "Šmerlis"

14. martā plkst. 11.00 Mežaparka Lielās estrādes sanāksmju zālē visi interesenti un mediji tiek aicināti uz pirmā Rīgas ekotūrisma ceļveža klajā laišanas svētkiem. Pasākumā piedalīsies Rīgas vicemērs Andris Ameriks un "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

"Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš saka: "Pirmais Rīgas ekotūrisma ceļvedis ir veltīts Šmerļa mežam, kas var lepoties ar aptuveni 200 gadu vecām priežu audzēm un vislielāko bioloģisko daudzveidību galvaspilsētas centra tuvumā. Mežs un tā apkārtne ceļvedī ir aplūkota no ģeogrāfiskā, bioloģiskā un vēsturiskā aspekta. Līdz ar to varam būt droši, ka ceļvedis atklās ko jaunu, būs interesants un noderīgs gan tūristiem, gan arī pašiem rīdziniekiem."

Ceļvedis ietver gan vēsturisko daļu, gan pastaigu maršrutus, kā arī svarīgu informāciju par mežā sastopamajām koku un augu sugām. Ceļvedi papildina 122 krāsaini zīmējumi un 18 kartes.

Ceļvedis būs lieliska lasāmviela visiem ekoloģiskā dzīvesveida piekritējiem un citiem dabas mīļotājiem, jo palīdzēs izprast tajā notiekošos procesus un sniegs daudz jaunas informācijas par mežu un tajā augošiem kokiem un augiem kopumā.

Dažās stundās kopā ar ceļvedi varēs iepazīt slavenās Rīgas priedes, dižkokus, neparastus brīnumkokus, Eiropas Savienības nozīmes aizsargājamos biotopus, dažādu sugu augus, gleznainus ezerus, kā arī Šmerļa meža un tā apkārtnes vēsturiskos objektus.

Plašāku informāciju un norādes parocīgākai nokļūšanai var iegūt, sazinoties ar SIA "Rīgas Meži" Kultūras projektu vadītāju Elitu Ploksti t.: 67012666 m.: 29353060, epasts:elita.plokste@riga.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV