Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgu prezentē starptautiskā tūrisma izstādē Maskavā

EasyGet.lv, 21.03.2012. 14:07

No 21. līdz 24.martam Maskavā starptautiskā izstādē MITT 2012 Rīgas pilsētas tūrisma piedāvājums jau otro gadu tiks prezentēts ar tūrisma zīmolu LIVE RĪGA. Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja (RTAB) veidotā LIVE RĪGA sadaļa ir integrēta Latvijas kopējā stendā.

LIVE RĪGA sadaļā ikviens varēs atklāt Rīgas tūrisma piedāvājuma dažādību atbilstoši savām vēlmēm – no individuāliem ceļotājiem, ģimenēm ar bērniem un tūristu grupām līdz biznesa tūristiem. Papildus varēs uzzināt par kulinārā tūrisma attīstības projektu "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta Rīga" un plāniem 2013.gadā, kad Rīgā tiks plaši atzīmēts slavenā komponista Riharda Vāgnera 200.jubilejas gads, kā arī iepazīties ar daudzveidīgo Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas 2014.gadā programmu.

Arvien vairāk viesu no Krievijas atzīst Rīgu par pievilcīgu galamērķi, liecina Centrālās statistikas pārvaldes informācija. Pērn Rīgas viesnīcās un citās tūristu mītnēs nakšņojuši 122 247 tūristi no Krievijas – par gandrīz 36% vairāk nekā 2010.gadā.

Rīgu var ērti sasniegt ar tiešajiem lidojumiem no 3 pilsētām Krievijā – Maskavas, Sanktpēterburgas un Kaļiņingradas. Lidojumus no Krievijas uz Rīgu veic airBaltic, Aeroflot, Transaero un Utair. Ceļotāju ērtībai ir pieejami arī vilcieni uz Rīgu no Maskavas, Sanktpēterburgas un Pleskavas. Latvijas galvaspilsētā iespējams nokļūt arī ar vairākiem regulāriem starptautisko maršrutu autobusiem. Rīga ir pietiekami tuvu, lai to apciemotu ar personīgo automašīnu.

Tūrisma izstāde MITT tiek uzskatīta par vienu no piecām nozīmīgākajām nozares izstādēm pasaulē. Tā notiks jau 19.reizi, un plānots, ka MITT 2012 piedalīsies vairāk nekā 3000 dalībnieku no 190 valstīm. Pērn izstādi apmeklēja 80 000 cilvēku, no tiem 73% bija tūrisma profesionāļi.

2012.gada pirmajā pusgadā Rīgas tūrisma piedāvājums tiks prezentēts arī profesionālā konferenču, kongresu un korporatīvo pasākumu rīkotāju izstādē IMEX-Frankfurt, kas no 22. līdz 24.maijam notiks Frankfurtē, Vācijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV