Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Liepājas reģionā attīsta gardēžu tūrismu

EasyGet.lv, 16.05.2012. 11:42

Liepājā tūrisma sezonu atklās 19.maijā, piedāvājot nakts ekskursiju pa Liepāju „Promenādes pieturzīmes", kā arī iespēju doties vienā no jaunizveidotajiem gardēžu maršrutiem ārpus Liepājas jeb t.s. „Mazajā Kurzemes vīna tūrē". Liepāja īpaši tūristu piesaistīšanai izstrādājusi gardēžu tūrisma maršrutus, kā arī tiks ieviests īpašs Liepājas kokteilis, informē Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Ieva Hmieļevska.
Liepājas reģionā attīsta gardēžu tūrismu

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs (LRTIB), sadarbībā ar diviem izcilākajiem Liepājas stāstniekiem un gidiem: Gunāru Silakaktiņu un Juri Raķi tūrisma sezonas atklāšanā piedāvās nebijušu iespēju - pirmoreiz apmeklēt kuģu dokus Liepājas promenādē – padomju laikā slepenu militāru objektu, kur tika remontēti padomju militārie robežapsardzes kuteri. Šī būs viena no Liepājas promenādes pieturzīmēm, kas tiks apskatīta vairāk kā divu stundu garajā nakts ekskursijā ar nosaukumu „Promenādes pieturzīmes".

Otra sezonas atklāšanas ekskursija 19.maijā vedīs pa gardēžiem nozīmīgām vietām jeb t.s. „Mazajā Kurzemes vīna tūrē" un ļaus baudīt mājas vīnus, ko piedāvā "Durbes veltes" un "Eko vīns", nogaršot "Garīku" saimnieku dzērienu - ponšo un šitake sēņu zupu, apmeklēt Valtaiķu baznīcu un iepazīt Kazdangu.

Ieva Hmieļevska: „Liepāja gardēžus vilinās ne tikai ar labi pazīstamajiem „Liepājas menciņiem", bet arī ar svaigu un veldzējošu vasaras kokteili. Priekšlikumus ideālajai Liepājas kokteiļa receptei izteikuši vairāki Liepājā un Latvijā atzīti bārmeņi un plānots, ka to varēs nobaudīt Liepājas kafejnīcās, krodziņos un restorānos, kad sāksies aktīvā vasaras mūzikas festivālu sezona."

Uzlabojot tūristu apkalpošanu, Liepāja paplašināts bezvadu interneta tīkls, tai skaitā Liepājas centrā - Rožu laukumā. Bezvadu interneta pieslēgums tiek nodrošināts arī autobusos, kas savieno Rīgu un Liepāju.

Velosipēdu novietņu tīklu šajā vasarā papildinās vairāk nekā divsimts jaunas velo novietnes pie tūrisma objektiem, pašvaldības un izglītības iestādēm. Šovasar būtiski paplašināsies arī velo nomu piedāvājums gan LRTIB, pilsētas centrā un pludmalē, gan Karostā.

„Pašvaldība šovasar iecerējusi labiekārtot zilā karoga pludmali tā, lai to ērti varētu izmantot gan cilvēki ar kustību traucējumiem, gan cilvēki ar redzes traucējumiem. Ērtai nokļūšanai pludmalē un iebraukšanai jūrā tiks izveidotas trīs metrus platas koka laipas. Jūrā būs izvietotas radio bojas, kas palīdzēs orientēties ūdenī neredzīgiem vai vājredzīgiem cilvēkiem. Liepājas pludmales glābšanas stacijā tiks ierīkotas īpašas ģērbtuves un sanitārais mezgls, savukārt Jūrmalas parkā tiks uzstādītas divas taktilās kartes un tajās varēs lasīt pēc taustes," tā I. Hmieļevska

LRTIB dažādus vienas dienas ekskursiju braucienus piedāvās ik sestdienu līdz pat 8. septembrim. Šī gada braucienu galvenā tēma būs gardēžu baudas, apmeklējot mājražotājus, kas dara vīnu, audzē arbūzus, gatavo kazas sieru, kūpina zivis, cep maizi un piedāvā citus izcilus gardumus.

Liepājā gada laikā notiek ap 600 dažādu kultūras pasākumu. vasara visspilgtāk saistās ar starptautisko mūzikas festivālu „Summersound" (6.-7.07.), elektroniskās mūzikas festivālu "Shine Cafe" (27.07.) un „Fontaine Festival" (10.-12.08.). 26. – 27.maijā Liepāja aicinās uz amatniecības un etno mūzikas festivālu „Līvas ciems", 1.-3.06. ikvienai Latvijas ģimenei visskaistākos kopā būšanas svētkus dāvās festivāls „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta", jūlijā šurp vilinās starptautiskais gleznotāju un zīmētāju plenērs „Liepājas Marīna" (9.-15.07.), starptautiskais ielu teātru festivāls „Zeme. Debess. Jūra" un Jūras svētki (14.07.), bet 11.-25.augustā festivāls „Via Baltica" un 27.-29.septembrī starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls. Savukārt visas vasaras garumā klausītājus priecēs simfoniskās mūzikas festivāla „Liepājas vasara" un koncertcikla „Mūzika dievnamam" koncerti.

Lielākie vasaras notikumi sportā būs Latvijas III Olimpiāde (6.-8.07.), Eiropas čempionāts jauniešiem ūdens motosportā (14.-15.07.), Liepājas pusmaratons (15.07.), starptautiskais šaha turnīrs „Liepājas rokāde" (2.-5.08.), Eiropas čempionāts basketbolā U-18 jauniešiem (9.-19.08.), Pasaules čempionāts un Pasaules kausa posms vindsērfingā Formulas klase'(20.-26.08.) un Ātruma festivāls „Rallijs Kurzeme" (24.-25.08.), kā arī „Vega 1" pludmales volejbola čempionāts un citi.

Papildus informācija:
www.liepajaturisms.lv
www.liepajaskultura.lv
www.liepaja.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV