Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Gaujas nacionālo parku popularizēs starptautiskajās Hanzas dienās Vācijā

EasyGet.lv, 25.06.2012. 11:09

No 28.jūnija līdz 1.jūlijam Vācijas pilsētā Lineburgā notiek 32. Starptautiskās Jaunās Hanzas savienības dienas. To ietvaros notiek izstāde „Hanzas pilsētu tirgus", kuras mērķis ir iepazīstināt svētku apmeklētājus ar mūsdienu Hanzas savienības pilsētām, dzīvi tajās, kā arī piedāvājumu tūristiem, informē Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska. Izstādē ar atsevišķu stendu prezentēs arī Cēsu novadu.

Cēsu piedāvājumā šoreiz uzsvars likts uz kultūras un vēstures baudīšanu, aktīvu atpūtu dabā un amatniecības tradīcijām, kādas piedāvā Gaujas Nacionālais parks. Cēsu delegācijas sastāvā ir ne tikai Cēsu un Pārgaujas tūrisma darbinieki, bet arī amatnieku un uzņēmēju pārstāvji - aušanas darbnīcas „Vēverīšas" vadītāja Dagnija Kupče un aktīvā atpūtas centra „Ozolkalns" mārketinga speciāliste Līga Rokpelne. Izstādes apmeklētājiem prezentēs tūrisma ceļvedi pa Gaujas NP, būs iespēja nogaršot dažādus Cēsu cepumus un izmēģināt roku latvisku jostu aušanā.

Līdzdalība Hanzas dienās notiek ar ERAF atbalstu projekta „Gaujas Nacionālā parka teritorijas kā starptautiskā tūrisma galamērķa atpazīstamības veicināšana" ietvaros.

*Šī gada pavasarī sešas pašvaldības, Amatas, Cēsu, Līgatnes, Siguldas, Pārgaujas un Valmieras, kā arī Dabas aizsardzības pārvalde parakstīja vienošanos par ilgtermiņa sadarbību tūrisma nozarē un Gaujas Nacionālā parka teritorijas kā tūrisma galamērķa attīstību. Gaujas NP ir viens no senākajiem un atpazīstamākajiem Latvijas tūrisma galamērķiem, ko gadā apmeklē vairāk nekā miljons tūristu. Tomēr, lai parka teritorijā palielinātu tūristu uzturēšanās laiku un pilnvērtīgi izmantotu tā potenciālu, starptautiskajos tirgos, nepieciešams kopīgi popularizēt šo daudzveidīgo tūrisma piedāvājumu, vienlīdzīgi akcentējot ne tikai pilsētas, bet arī lauku teritorijas. Kopumā Gaujas Nacionālais parks šajā gadā tika prezentēts 10 starptautiskās izstādēs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV