Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Rīgas Doms - viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Rīgā

EasyGet.lv, 03.08.2012. 15:10

Rīgas Domu ik gadus apmeklē aptuvenu 150 tūkstoši viesu, tai skaitā arī ārvalstu tūristu, turklāt apmeklētāju skaits katru gadu pieaug. Tāpat katru gadu tajā norisinās 130 dažādu koncertu un vēl citi gan tradicionāli, gan netradicionāli kultūras pasākumi, informē Antra Bork-Ržečicka.
Rīgas Doms - viens no populārākajiem tūristu galamērķiem Rīgā

„Doma baznīca ir viens no mūsu nozīmīgākajiem simboliem, tā nesaraujami saistīta ar Rīgas vēsturi, sākot no pilsētas dibināšanas laika līdz barikāžu dienām. Šodien Doms ir ne tikai Dievnams, bet arī kultūras pasākumu norises vieta un iecienīts tūristu apmeklējumu objekts. Situācijā, kad Rīgas Doma baznīcai bija neatliekami nepieciešami rekonstrukcijas darbi, galvaspilsētas pašvaldība uzskatīja par pašsaprotamu lēmumu sniegt finansiālu atbalstu divu miljonu latu apmērā, lai šo izcilo vērtību saglabātu nākotnei", saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

LIVE RĪGA Mārketinga un komunikācijas direktors Aigars Smiltāns stāsta: „Rīgas Domu mēs varam salīdzināt Parīzes Eifeļa torni vai Sidnejas Operas teātri, turklāt jāatceras, ka Doma ērģeles jau vien ir unikālas. LIVE RĪGA veidotajā sarakstā RIGA TOP SITES Rīgas Doms ir iekļauts kā vieta, kura, uzturoties Rīgā, obligāti ir jāapmeklē. Doms vienmēr ir bijis ļoti saprotošs darbā ar ienākošā tūrisma tūroperatoriem un uzņēmis ļoti daudz organizētās tūristu grupas, kruīzkuģu pasažierus un snieguši vairākus simtus speciālo ērģeļmūzikas koncertu."

Rīgas Doms – vēstures piemineklis ar mūsdienīgu vērtību

4. augustā Rīgas Domā un Rīgas Doma dārzā norisināsies ikgadējais pasākums Doms bērniem 2012, kad no plkst.10 līdz plkst. 14:00 gan bērniem, gan vecākiem būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, ekskursijās, svētbrīdī un noslēgumā vērot Ineses Zanderes lugu Pūķa Ceļojums. Ieeja pasākumā bez maksas.

„Rīgas Doma centrālais uzdevums ir pasludināt Kristu un Kristus vēsti. Doms īpašs ar to, kādu vietu cilvēku prātos un sirdīs tas ieņem. Tas ir kaut kas tāds, kas ir jāsaudzē un jāveido. Mēs cenšamies būt uzmanīgi ar šo vērtību, vienlaikus mums ir svarīgi, lai Doms ir dzīvs, nevis sastindzis," Rīgas Doma mācītājs un dekāns Elijs Godiņš.

Jau ziņots, ka pērn Rīgas Domā ir sākti rekonstrukcijas un renovācijas darbi ar Eiropas Reģionālā attīstības fona un Rīgas Domes atbalstu. Pašlaik ir pabeigti aptuveni 60-70% Rīgas Doma restaurācijas darbu, no kuriem būtiskākais ir vidusjoma jumta atjaunošana, jo vēl pērn tas bija kritiskā stāvoklī un tas draudēja noslīdēt.

Rīgas Doma restaurācijas tehniskā projekta izstrādes un būvdarbu kopējās izmaksas ir 4 001 000 latu, no kuriem 1 999 999 lati ir Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums, savukārt divi miljoni latu ir piešķirti no Rīgas pilsētas budžeta.

 Foto: Rīgas Doms. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV